Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Krabat77

29. 4. 2008 12:22
Pro ultrakonzervativce

Jsem pro to, aby všichni zdejší "pseudoultrapravičáci" absolvovali nějaký školení o příčinách nezaměstnanosti. Zjednodušená populistická řešení problém nevyřeší, maximálně zvýší kriminalitu.

Ze zkušenosti svého okolí vím, že v některých regionech najít práci je pro určité skupiny lidí velmi těžké (např. lidé před důchodem, se zdravotními potížemi atd.). Zde je na místě přísloví, že sytý hladovému něvěří. Házet všechny nezaměstnané do jednoho pytle je naprostá ubohost.

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

29. 4. 2008 12:31
Re: Pro ultrakonzervativce

ano, v nekterych regionech je mozna problem sehnat praci ... a proto bylo zruseno nevolnictvi, a kazdy muze za praci dojizdet, popripade se rovnou prestehovat. a volne pracovni pozice nejsou jenom v praze, na ostravsku ted nabira hyundai, v tpca hledaji porad nove zamestnance ...

0 0
možnosti

philipe

28. 4. 2008 23:47
to autor,pokr.

levné pracovní síly z východní Evropy a z Asie.Takže nezaměstnanost na př. v Německu je u vysokoškoláků vyšší než u řemeslníků.Čs.průmysl,skládající se výlučně ze zahraničního kapitálu zatím vyrábí o něco levněji,než německý.Kvalita je sice podstatně horší ale ta stojí na druhém místě. List se obrátí o 180 st. jakmile začnou stoupat nároky na kvalitu a zvyšovat se požadavky čs.pracující třidy.Pak to půjde s tou papírovou čs.prosperitou rapidně dolů.A v ČR vznikne nezaměstnanost nebývalých dimensí. Informatici,programátoři,operátoři a celá ta computerová branche ztratí chleba,protože Číňani a Indové to umí nesrovnatelně lépe a hlavně za méně peněz.Pak nám pan Kříž sesmolí nový duchaplný feuilleton,tentokrát o nespravedlnosti kapitalistického systému a o neschopnosti čs.vlády zajistit čs. občanům důstojné živobytí.Možná půjde i na barikády a začne volat po revoluci a dožadovat se práva na práci.Jako alternativa mu zůstane válení se na gauči,chlastání a nadávání na ten nespravedlivý svět.

0 0
možnosti

Josef Myslín

29. 4. 2008 0:06
Re: to autor,pokr.

A že existuje globální konkurence, je jasné. Nemyslím, že by moje kvalita byla nižší než informatika kdekoliv na světě (pokud budeme srovnávat srovnatelné, tedy lidi s podobnou praxí). Je na nás, zda v konkurenci obstojíme tím, že nabídneme něco navíc... Jak by jinak bylo možné, že takové Irsko v této branži prosperuje a rozhodně nepřijímá pitomce a neplatí málo... :-)

0 0
možnosti

philipe

28. 4. 2008 23:21
to autor

Ano,pan Myslín je velký myslitel ale ono mu to myslí nějak patologicky,takže vlastně demagog.A jako správný demagog operuje s polopravdami a s populistickými výpotky brabčího mozku.My sice nevíme kde studuje ale nejspíše v ČR za peníze,které kdysi vydělali ti nepracující parasiti,než přišel do Česka kapitalismus,tedy ten jejich,český.Jeho rodiče na studium přispívají,pravda ale ve srovnání s tím,kolik 5-ti leté studium de facto stojí jsou to peanuts.Až vystuduje,začne hledat lukrativní job.Když bude mít štěstí možná nějaký najde.Je ale malá praděpodobnost,že to bude jeho vysněný job. Buď se spokojí s tím,co mu nabídnou anebo půjde o číslo dál.Když 3x odmítne bude mít u toho 4.zaměstnavatele problém vysvětlit,proč si tak dlouho vybírá.Je dost dobře možné,že nenajde ve svém oboru nic,co by mu vyhovovalo.Pak nezbývá než sedět u kasy v Tescu anebo pobírat sociální podpory.A máme tu nového asociála.To není horor of future ale realita,která na západě existuje od té doby,co tam emigrují ...

0 0
možnosti

Josef Myslín

29. 4. 2008 0:04
Re: to autor

Vážený pane,

nechápu, co je demagogie. Místo, kam po škole nastoupím, jsem si sám vybral, přičemž se slušným předstihem mám podepsanou smlouvu o zajímavém místě se zajímavými podmínkami za zajímavý peníz. Takže mi, vážený pane, nehrozí ani Tesco, ani sociální podpora. Nevím, o čem hovoříte jako o vysněném jobu... mám plány, ale je logické, že člověk musí kariéru začít budovat a ne že přijde k hotovému, jak si myslí mnozí nezaměstnaní.

Pokud jde o studium, vyčítat mi státem placené školství je asi trochu mimo. Já tento systém nevymyslel. :-)

0 0
možnosti

Pepan A2

28. 4. 2008 23:04
Souhlas + karma.

Nic více se nedá dodat.R^

0 0
možnosti

Jaroslav Fikar

28. 4. 2008 22:23
Vyborne...

...jasne, vystizne, neni co resit, karma R^

0 0
možnosti

halohalo

28. 4. 2008 20:23
A pak máme skupinu lidí

kteří se neštítí ničeho a ti si žijí jako prasata v žitě.;-D

0 0
možnosti

Zabiják z Prahy

28. 4. 2008 20:19
volič Národní strany

Jen nerozumím, proč ten xindl nejde pracovat??????????????????????????????

0 0
možnosti

nyny.

28. 4. 2008 20:14
dobrota společnosti ?

Víte já bych s Vámi nejspíš dost souhlasila nebýt toho, že jako dobrotu společnosti deklarujete i podporu v nezaměstnanosti. Nějak vám ušlo, že je to pojistné plnění a nikoli dobrota společnosti. Je to stejné, jakobyste pojistné plnění za nabourané či ukradené auto nazval dobrotou společnosti.Takže kdyby šlo dát mínus karmu měl ybste ji.

0 0
možnosti

Josef Myslín

28. 4. 2008 21:22
Re: dobrota společnosti ?

Víte, kdyby skutečně existovalo nějaké pojištění, tak budu hovořit o pojištění. Nic takového neexistuje a nikdy neexistovalo. A protože pojištění neexistuje, tak nehovořím o pojištění, ale o dobrotě.

0 0
možnosti

honzarov

28. 4. 2008 19:51
Ááááá Myslín teoretik

Myslíne, já chápu že vás živí a šatí rodiče, tudíž víte o placení úplné ho.no. Až budete vydělávat a bydlet ve vlastním, tak zjistíte, že největší část vašeho výdělku vrazíte do bydlení.

Pokud se vám tudíž nedejbože stane, že budete na soc.dávkách, tak vám bude část poukázek na houby proč?

Protože poukázkami nezaplatíme co? Poukázkami nezaplatíme nájem, Myslíne!!!!

A to se už vůbec nezmiňuji o tom, že těmi poukázkami lze platit pouze ve vybraných obchodech, což je korupce jak sviňa. A už se vůbec nezmiňuji o ochraně osobnosti, protože pak může každá prodavačka vědět, že jsem na soc.dávkách.

0 0
možnosti

Josef Myslín

28. 4. 2008 20:04
Re: Ááááá Myslín teoretik

Vážený pane,

kdybyste si příspěvky přečetl, zjistíte, že si u studia normálně vydělávám, takže vám na krku rozhodně nejsem, ale ani rodičům.

Proč bychom něměli vědět, kdo je na dávkách? Jaká ochrana osobnosti? Chcete brát bez práce, z toho, co ostatní museli dát, i když nechtěli? Tak holt musíte něco přetrpět. Chcete soukromí? Tak si vydělejte peníze a do těch mi nic není.

A pokud jde o nájem, tak alespoň je stimul rychle najít práci...

0 0
možnosti

Yellow.Dog

28. 4. 2008 19:34
Jak je to možné?

Sociální dávky mají pomáhat těm, kteří nemají to štěstí, že mají práci, nebo mají nějaký handicap, aby mohli žít přiměřeně skromný život bez vážnějších nedostatků. Rozhodně nejsou primárně určeny na alkohol, cigarety a hrací automaty. Pokud nějaká špína je zneužívá a ještě se jich nátlakově dožaduje, je něco špatně. Tito zbyteční lidé by měli být okamžitě upozorněni na své nevhodné chování a pokud by to nepochopili, tak by měla nastoupit tvrdá represe. Tito zbyteční lídé jen parazitují z generace na generaci a možná je čas tento začarovaný kruh již přerušit.

0 0
možnosti

Yellow.Dog

28. 4. 2008 19:40
Re: Jak je to možné?

Viděli jste v televizi, jaké národnosti ti demonstranti byli? Zbyteční lidé, které jsou pro společnost jen přítěží a kteří kdyby nebyli, bylo by všem lépe.

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3276x
Informatik, pravicově orientovaný člověk...