Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Lavet

10. 2. 2009 13:19
Vazeny pane

Kdyz napisete "Nejprve si probereme navrhy vlady" a pak rozebirate srotovne, ktere zrovna neoplyvalo oporou vlady nebo nervu, prijde mi, ze chcete kritizovat za kazdou cenu. Proc nerozebirate snizeni soc. poj., uverovani exportu... U levicenaooak, ja jsem cetl pres padesat navrhu a nektere me opravdu rozesmaly, Vy vytahnete pouze milionarske dane, ktere ac nepodporuji, svym zpusobem bych je mohl pochopit. Ale tam byly vylozene kontraproduktivni veci. Me pak prijde, ze chcete byt kritik za kazdou cenu, ten ktery porece ma reseni, sice vagni a vseobjimajici "snizeni dani" jakych kdy proc nenapisete, jen obecne formulky, a to vse za cenu ztraty objektivity celeho clanku.

0 0
možnosti
RD

Radeq

10. 2. 2009 16:38
Re: Vazeny pane

Nereste osoby, reste problem. Stejne jako to dela pisatel.

0 0
možnosti
P

PetroleumLampoIdorablo

10. 2. 2009 13:10
Aha! Takže snižme daně a podnikatelé

nás budou živit svým utrácením! Jak kouzelné, kdyby to nebyla pohádka. Hodní podnikatelé (banky, firmy, makléři) ve snaze dosáhnout větších zisků (aby je nejspíš mohli rozházet) nakupovali exkrementy v krásném obalu hypotečních derivátu a řada utrpěla ohromné ztráty a titíž lidé a firmy v současné době budou dále rozhazovat?

Už samotná teorie, že snížení daní dává peníze do rozšiřování podnikání zhusta neplatí. Ve většině tak leda pomůže ke zvýšení osobního zisku. A statisticky 5 milionů chudáků utratí více než 5000 podnikatelů.

Pravda, lze takhle přivést státní pokladnu cugrunt a pak oprávněně požadovat privatizaci veřejných služeb, neb nejsou schopny zajistit služby. Takové malé nejen české vyčuraníčko.

Nemluvě o dalších mantrách, které síce fungují v Hazekových knížkách, nikoliv však v reálném světě. Tak jako marxizmus.

0 0
možnosti
HB

Bubeneč

10. 2. 2009 13:41
Re: Aha! Takže snižme daně a podnikatelé

R^

0 0
možnosti
R

Robertjanu

10. 2. 2009 13:10
Nejde o řešení krize samotné

na to nemáme a je to přirozený běh tržního prostředí, který se vyléčí opravdu podobně jako rýma, viz. názor pana prezidenta. Jedná se však o řešení eliminace negativních dopadů na sociálně slabší, pokud jsme schopni této úvahy. Tedy na zaměstnanost a důstojnou životní úroveň bez sebevražd atd. Zachování sociálního smíru. Zajímavé, že šrotovné schválené v Německu zvýšuje zaměstnanost v MB Škodovce,že? Závidět 30 tis.Kč na šrotovné sociálně slabším je to poslední. Samozřejmě těch co mají plnou lednici, peněženky i konta na účtu se to netýká. ;-€

0 0
možnosti
D

drevorubec

10. 2. 2009 12:57
Pane kolego, principielně máte pravdu, ale...

Případné šrotovné jako injekce do ekonomiky není tak od věci, jak se zdá na první pohled. Automobilový průmysl přímo, či nepřímo v ČR zaměstnává cca půl milionu lidí a kupní síla těchto lidí de facto ovlivňuje další odvětví jako je stavebnictví a služby.

Nehledě na to, že šrotace starých vozů dá práci dalším lidem a trošku očistí životní prostředí. Jestliže průměrný věk vozu v Čechách je okolo 20ti let, nemůže to nepomoct.

Není to samospasitelné, ale jestliže již teď je odhadován pokles výkonu ekonomiky o 1 procento, dalo by to šanci se dostat se na nulu.

Dělám v elektrotech.průmyslu, takže by mě mohla být automobilová lobby jedno. Ale, naše firma bude mít odbyt jenom tehdy, když lidé budou utrácet za elektroniku a spotřebiče obecně. Což se dá spíše očekávat od lidí, kteří jsou zaměstnaní, než od těch, kteří jsou na podpoře.

0 0
možnosti
D

drevorubec

10. 2. 2009 13:00
Re: Pane kolego, principielně máte pravdu, ale...

Před pár dny jsem psal článek na téma NERV (v době, kdy ještě nepublikovali nějaký ucelený seznam doporučení). Snažil jsem se naznačit, že jakékoliv opatření, které dá zaměstnání dalším lidem je v této době dobré. I za cenu vyššího zadlužení státu.

Dával jsem příklad na zaměstnanci, kterého buď stát zatíží daněmi, nebomu uleví a on pak ze svých prostředků může financovat řemeslníky. ... Zatímco stát by vybrané daně rozpustil v sociální síti a problém dále prohloubil Rv

http://horcicka.blog.idnes.cz/c/68863/Kdo-ma-vetsi-NERV.html

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

10. 2. 2009 12:45
to je jednoduche zvolat "snizte dane"

ale stat by mel take snizit vydaje. pokud pouze snizi dane, tak to take  muze vest k tomu, ze se adekvatne zvysi uspory (rika se tomu Ricardianska ekvivalence), coz by nijak nevadilo, kdyby nebyl zablokovany kapitalovy trh. snizeni dani samo o sobe neni reseni. politici by spise meli apelovat, aby lidi neblbli a sve spotrebni vydaje nijak dramaticky neomezovali, protoze tim, ze je snizuji, jen jeste vice krizi prohloubi...

0 0
možnosti

studánka

10. 2. 2009 12:27
Neklamte nás snižováním přímých daní

Každý, kdo jen trochu ovládá matematiku a není ochoten jen tak spolknout kecy jakékoliv vlády ví, že t.zv. snižování přímých daní je jen vějička na ohlupování občanů.Na nepřímých daních (DPH a daních spotřebních) zaplatí občané státu nepoměrně větší peníze. Konkrétně u cigaret, benzínu a alkoholu zaplatí občané státu až 80% ceny. Obdobně je tomu i u ostatních komodit. Přímé daně jsou jen 15% a jejich snižování zajímá jen největší výrobce, nikoliv živnostníky, malé a střední podnikatele a zaměstnance. V nepřímých daních je prostor pro snižování, které by se tak příznivě dotklo všech občanů. Vládo, neohlupuj nás, občany, nejsme tak hloupí, za jaké nás považujete!

0 0
možnosti
MH

MartyKO

10. 2. 2009 12:37
Re: Neklamte nás snižováním přímých daní

Muzete me prozradit kde v clanku se mluvi jen o primych danich? 8-o

0 0
možnosti
SS

Svent

10. 2. 2009 12:21
Odvody

Podle http://www.vypocet.cz/cista-mzda je na 16000 hrube mzdy odvod statu 11000. Malokdo si uvedomi, ze na ty odvody celkem 27000 musi zamestnanec vydelat, jinak je ve firme zbytecny. Nad tim by se mel nekdo zamyslet, jinak nas Asie za par let uplne znici.

Zivime tisice uredniku, urady jen kynou a urednici z nedostatku cinnosti  taky. Co dela 2000 lidi v Bruselu, rozumite tomu nekdo? Co delaji tisice lidi na ministerstvech? To jsou cerne diry na penize a ja bych si pral, aby to vzala do ruky CSSD, aby to padlo totalne na hubu, pak se mozna lidi probudi, jak se probudili na chvilku v roce 89.

0 0
možnosti
MP

MirosPikos

10. 2. 2009 12:26
Re: Odvody

ČSSD se tváří tak,jako že chce strašně vládnout, zachraňovat a že na to má ale pravda je taková, že se toho strašně bojí a nejraději by ani příští volby nevyhrála (ona je také nevyhraje).

Takže s Vámi souhlasím, je to sice "sadomasochistický" názor - nechat padnou ekonomiku na hubu, ale nic jiného kromě války to neřeší.

0 0
možnosti
HB

Bubeneč

10. 2. 2009 11:25
Zábavné.

Třeba tohle: "V době, kdy není odbyt, je přeci absolutním nesmyslem odčerpat peníze

od těch, kteří je mají. Není snad lepší, aby ti, kdo mají peníze, měli

možnost je vydat za zboží a služby? A je zcela jedno, že třeba koupí

luxusní zboží. I koupě luxusního zboží roztáčí ekonomiku."

Kupte si místo Škodovky BMW, tím pomůžete ekonomice. ;-D

0 0
možnosti
PP

pavelpu

10. 2. 2009 11:55
Re: Zábavné.

Ale tak to přesně je, uvědomte si, kolik získá stát na DPH a na daních jen díky dražšímu provozu toho BMW!!!

0 0
možnosti
T

TurboFrank

10. 2. 2009 10:57
Psal jsem o tom už dávno, že šrotovné je nesmysl.

Co to vyřeší a hlavně na jak dlouho? Taky jsem psal, že ti, co na nová auta nemají 30 tisíc nepomůže a ti, co na ně mají, by si je koupili i tak.Zajímavější je však skutečnost, že stát nás pobízí kupovat něco, co nutně nepotřebujeme. Místo toho, aby nás nutil šetřit. Proč ne šrotovné na novou televizi, pračku či ledničku? Nejsem ekonom, ale nabývám dojmu, že všechna regulační a jiná opatření státu jsou špatná. Když chtějí lidem pomoci, ať sníží daně, sníží nesmyslnou spotřebu svých úřadů a ostatní obrovské vládní výdaje. To však neudělají, protože by museli trošičku utáhnout opasky a být trošičku skromnější. Takže budou ustavovat různé komise, žvanit a pobírat slušné platy i se všemi těmi náhradami. Tak je to správné. Kázeň je to hlavní.

0 0
možnosti
L

Lavet

10. 2. 2009 13:27
Re: Psal jsem o tom už dávno, že šrotovné je nesmysl.

Hlavne nesetrit, to tady vubec nepiste, abysme nedopadli jak v Japonsku. Nejvetsi nepritel je deflace, ulozite do banky 100 a za rok tam mate 99. To je pak ekonomika uplne...

0 0
možnosti
MSM

modroneobošáni stop. m.p.

10. 2. 2009 10:44
Šrotovné kontraproduktivní???

Šrotovné zavedené v Evropě nám opět rozjelo automobilový průmysl, který je dnes jeden z mála co dnes v této republice vůbec funguje a to na 100% jedou automobilky TPCA, Hyundai a i Škoda. Tyto automobilky jedou na svůj plný výkon společně s výrobou návázanou(80% české dodávky).

Autoru na to, že sklářům v Crystalexu byla odepřena státní pomoc mě příjde jediná odpověd' a je na snadě- leží pomoc těmto sklářů ve vládě někomu na srdci?

A co dodat k dani z luxusu? Zvýšená dan' u luxusu je snad na místě! Nejen že uleva z luxusu nic nerozjíždí a ani nerozjede, ale kde také mít dan'ovou povinost nežli zde!

Modří rádi bojují s tím, co sami zasévájí(recese) a ještě prohlubují svým ekonomickým Kocourkovem. Krizový plán touto koalicí už měl být realizován v době kdy nám demagogicky tvrdily, že jsme klidným ostrůvkem v rozbouřeném moři a naslouchat opozici, která už měla krizový plán vypracován a k dispozici! Tehdá bylo třeba reagovat ihned a rychle! Ted' se musíme zpoléhat na to, co vymyslí jinde.

0 0
možnosti
MSM

modroneobošáni stop. m.p.

10. 2. 2009 10:57
Re: Šrotovné kontraproduktivní???

Spoléhat se na jiné co rozhodnou, když naše modrokalice je neschopná.RvRvRv či všeho schopná?RvRv

 [>-]EU

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3276x
Informatik, pravicově orientovaný člověk...