Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

flavy

20. 11. 2008 10:51
Dovolil bych si v mnohém nesouhlasit. I

Narkomani a bezdomovci jsou nemocní lidé. Vakcíny, stříkačky a ošetření zdarma jsou prevencí proti šíření chorob v ostatní společnosti. Pro těch pár stovek jedinců to nejsou obrovské sumy a taková investice se vyplatí. Uvažujte nad těmito vynaloženými penězi jako nad výjimkou. Jenom zákon o daních má výjimek asi 140. Můžeme pokračovat zdravotním a sociálním zabezpečením. V téhle zemi má snad každý nějakou výjimku, tady je zvýhodněn oproti ostatním. Chcete-li „pravicovou“ rovnost, tak jí prosím Vás hledejte jinde, než v bezplatném ošetření bezmocných.

0 0
možnosti
F

flavy

20. 11. 2008 10:51
Re: Dovolil bych si v mnohém nesouhlasit. II

Romové jsou jiná kategorie. Na rozdíl od narkomanů a bezdomovců se mnohdy mohou pochlubit svými nemalými hmotnými statky. Jsou to lidé vesměs duševně a fyzicky zdraví a „nejsou to žádní blbci“. Mají dokonale zvládnutý sociální systém a umějí z něj vytěžit maximum. V tomto směru neporušují žádný zákon resp. mají na vše, co žádají, zákonný nárok. Teoreticky takto můžeme žít všichni. S označením „paraziti“ bych byl velmi opatrný.

A zde absolutně souhlasím, že systém je nastaven špatně, a že je to odpovědnost všech politiků na všech úrovních. Co se krádeží, prodeje drog, ostatní kriminality, hluku, znečištění atd. týče, zákony a vyhlášky jsou nastaveny již dost přísně, stačí, aby policie jejich dodržování řádně vymáhala.

0 0
možnosti
VH-SM

Velká hlava - studnice moudrostí

20. 11. 2008 10:25
ALAAARM

Tydlitátnice útočí, ALAAARM - u ní už je to snad cikánofílie

;-D (Y)(Y)

0 0
možnosti
JD

pedr64

20. 11. 2008 10:30
Re: ALAAARM

to se jí to útočí bez diskuze

0 0
možnosti
BB

miyu

20. 11. 2008 10:17
Mozny duvod...

me se nejlepe libi jak zde nekdo navrhoval at diskutujici obyvatelka Janova proda svuj byt pod cenou a odstehuje se kdyz se jim tam teda tak nelibi. Takove slepicoidni uvazovani se fakt hned tak nevidi. Tak ja slusne bydlim ve slusnem byte a vedle se nastehuje luza skareda ktera mi dela ze zivota peklo a ja mam zvednout kotvy? No kde to jsme? Prave TOHLE je asi jeden z tech duvodu proc lidi tahli za jeden provaz s DS. Na luzu policajty/urady. Ne abych ja kvuli luze tratila penize na cene bytu a stehovala se kamsi pryc...

0 0
možnosti
S

Sampis

20. 11. 2008 10:19
Re: Mozny duvod...

No vidíte. A když vám tam postaví továrnu nebo supermárket, tak vám taky nezbyde než zvednout kotvy a nepolituje vás ani DS. To je nespravedlnost, co?

0 0
možnosti

studánka

20. 11. 2008 9:24
Nepřizpůsobiví

Je ostudou našich politických špiček bez výjimky, že extrémistická strana jako jediná se snaží účinně řešit problém,který zapříčinily strany ostatní. Řešením totiž není pí Stehlíková a jí podobní, kteří vždy nadělali více škody než užitku.Pokud stát nebude kriminální živly účinně trestat a pokud nepřizpůsobivé občany nezbaví občanských (ne lidských) práv, když si neplní své občanské povinnosti, potom nikdy tento problém vyřešen nebude.Netýká se to totiž jen cikánů.Autor to popsal docela přesně (bezdomovci, narkomani a pod). To znamená: Neplníš si své občanské povinnosti - nedostaneš žádné sociální dávky, nebude ti přidělen žádný byt.Spácháš-li trestný čin, budeš účinně odsouzen ( ne k pokutě, která je nevymahatelná). Pokud je mi známo, na Úřadech práce nabízejí desítky pracovních míst. Kdo pracovat chce, má možnost. Musí ovšem vzít jakoukoliv nabízenou práci a ne si vybírat, zvláště když nemá žádnou kvalifikaci. To je jediné řešení - cukr a bič. 

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

20. 11. 2008 9:07
jako obvykle

s mnohým v článku nesouhlasím. Ovšem máte pravdu, že vzniklá situace je jasným vzkazem politikům. Když si ale dáte tu práci a začnete zjišťovat, kde jsou příčiny současného stavu, proč Janov vypadá jak vypadá, dojdete k tomu, že černý Petr je  u politiků na komunální úrovni.

0 0
možnosti
S

Sampis

20. 11. 2008 9:16
Re: jako obvykle

Dovolil bych si nesouhlasit. Myslím, že chybí koncepce na všech úrovních. Jednak jde o drahé řešení, ale hlavně to není nic, na čem by se dali získat hlasy. Naopak, koncepční řešení přinese zase křik těch, co mají neustále pocit, že na někoho doplácejí.

0 0
možnosti

WIFI

20. 11. 2008 8:54
karma

R^

nejde prostě nic vytknout a zpochybnit ve vašem pravdivém článku

0 0
možnosti
S

Sampis

20. 11. 2008 8:41
No potěš koště,

to je blábol až na půdu. Pomiňme to, že jehli feťákům dávámě ne proto, aby mohli fetovat, což s tím vůbec nosouvisí, ale proto, aby se nám tu nešířili infekční choroby. Je to levnější než následná léčba epidemíí. Pomiňme to, že až  třetina bezdomovců jsou schizofrenici, tedy lidé těžce nemocní, s nárokem na invalidní důchod.

Pokud se budu soustředit jen na "romské přiživníky", pak nikomu nedochází trpělivost. Jde jen o uvolnění stavide rasismu. Nevšiml jsem si, že by ti lidé protostovali jen proti těm nepracujícím. U těchto akcí platí "padni komu padniů. Bez ohledu na to, zda dotyčný pracuje či ne, zda dodržuje zákony či ne.

Pan Myslín nazývá bezdomoce parazity (proč? velká část z nich nic nečerpá), nazývá narkomany parazidty (někteří pracují), nazývá parazity romy (spousta romů pracuje). Nazývá zde parazity různé skupiny lidí, aniž by měl nějakou představu o problému a jeho řešení. Ne pane Myslíne, v Litvínově nebyl naštvaný národ, to jen lůza zkoušela pogrom.

0 0
možnosti
JK

chia

20. 11. 2008 8:44
Re: No potěš koště,

Tak se tam nastěhuj ty chytráku a potom trus moudra!

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

20. 11. 2008 8:23
"Jejich cilem

bylo demonstrovat proti parazitismu části obyvatel Janova, parazitismu, který je nám, denně pracujícím, obecně znám. "8-o 

Fakt si myslite, ze tohle bylo jejich cilem ? A nedelate si tak trochu srandu ? 8-o

Ja bych to videla spis takto: http://www.romea.cz/index.php?id=detail&detail=2007_5233

0 0
možnosti
VP

krajinář

20. 11. 2008 8:15
tokající tetřevi

Politici jsou jak tokající tetřevi. Ministr Langr pochválí policii za zákrok (veřejný pořádek ho už asi nezajímá), ministr Nečas mlčí, starostové s městskou policí si nechtějí pálit prsty (co bylo diskuzí, když Čunek přestěhoval Romy). Jedině kdo nějakou činnost vyvíjí je Stehlíková, jenže z ní ostatní mají srandu, její návrhy jsou až moc idealistické. Jsem zvědav, jak bude vláda komentovat další akci, při které budou slušní občané podporovat extremisty nebo až se strany jako Dělnická strana nebo Národní strana dostanou do parlamentu. Proto je nutno je zakázat, aby mohli politici dále slastně dřímat.

0 0
možnosti
MB

buxus

20. 11. 2008 8:08
Karma + dovětek

Jak už tady někdo správně říká pode mnou, jde o zásadní problém médií a lidí, kteří mají k médiím přístup a kteří vytvářejí tlak na veřejnost, politiky i orgány státní správy. Mediálně zvýhodněné skupiny (Romové jsou největší z nich) pak požívají privilegií, které ostatní občané, ani ostatní znevýhodněné skupiny obyvatelstva, nemají. Jakákoliv sporná situace je vykládána v jejich prospěch, jakýkoliv zásah proti nim je sáhodlouze medializován. Zasahující policisté, striktně postupující úředníci samosprávy a nakonec i politici jsou okamžitě onálepkováni jako rasisté a jsou na ně vytahovány z jejich minulosti věci (ať pravdivé či nikoliv), na které si do té doby nikdo ani nevzpomenul (viz Čunek). Za této situace se do jakéhokoliv řešení vyžadující omezení "práv" těchto skupin a prosazování principu rovného přístupu je všem občanům stejně, nikomu nechce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3276x
Informatik, pravicově orientovaný člověk...