Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

gat

24. 1. 2008 11:48
A proč si myslíte, že to není důsledek

...ale oni jedinci nikomu nevadi, oni jedinci nas osocuji, ze se o ne nestarame a kdyz se starame, tak devastuji... tohle je o odriznuti statni pomoci, ktera je ve sve podstate naprosto licha, mijici se ucinkem 8-o

0 0
možnosti

adéla

24. 1. 2008 12:25
Re: A proč si myslíte, že to není důsledek

R^;-(

0 0
možnosti

SocPredator

24. 1. 2008 11:41
Zvláštní je

Že když tam na návštěvě byla Džamila, tak nijak šokována nebyla. Zřejmě jí to přišlo tak nějak standardní :-)- zemský ráj to na pohled

0 0
možnosti

deinonychus

24. 1. 2008 11:44
Re: Zvláštní je

One je z domova zvyklá na podobný způsob života. Proto taky emigroval k nám, aby si polepšila a nemusela pracovat. Takže se ani nedivím, že ji to neškokovalo. Maximálně ji překvapilo, že si uprostřed bytu v šestém patře nepečou berana. V Kazachstánu to tak prý dělali.

0 0
možnosti

Lucie

24. 1. 2008 11:27
otazka na autora

Pane Mysline, jake reseni vznikle situace tedy navrhujete?

0 0
možnosti

SocPredator

24. 1. 2008 11:39
Re: otazka na autora

Přírodní cestou, nejsou zdroje není perspektiva.

0 0
možnosti
RD

Dvořáček,Ostrava

24. 1. 2008 10:15
Dvě info na začátek...

Jsem pamětník a nechci se ani náhodou zastávat předlistopadového systému. Proto mohu srovnat. Znám Chánov v době kdy  ještě stál starý Most a byl obydlen v 80-tých a 90-tých letech stejným etnikem jako dnes. Vypadalo to tam v té době jen trochu hůře, než normální sídliště kdekolliv jinde. Kde nastal ten zlom a proč by stálo za sociologickou sondu.

0 0
možnosti
JK

kubas_carreras

24. 1. 2008 10:18
Re: Dvě info na začátek...

Řekl bych, že je starý režim držel pod krkem tak, jako nás všecky. Volné ruce, které máme dnes, se na každém podepíší jinak.

0 0
možnosti
JK

kubas_carreras

24. 1. 2008 10:00
.

Na světě je snad nekonečno etnik, které při srážce s civilizací odložily pěstní klín, sedly si na bobek a napřáhly žebrající ruku. Půlka Afriky dneska jenom sedí a napřahuje ruku, tak co se divíme?

Jinde ve světě to ale funguje asi tak, že se v etniku najde i hrstka dobrodruhů, co odhodí bederní roušku a navléknou sako, vzdělávají se a potom se vracejí svému etniku nějak pomoci. Viděli jste nějakého bohatého Roma, že by zadarmo vybudoval pro své rodáky sociální byty? Pokud ano, proč se o tom nepíše? A jesli toto čte nějaký vzdělaný a zaměstnaný Rom, PROČ SE NEUKÁŽETE NA VEŘEJNOSTI? Co jiného může zlepšit názory obyvatel ČR na Vaše etnikum, co jiného může dát mladým Romům příklad?

0 0
možnosti

Vašek

24. 1. 2008 9:15
Problém je, jak zvýšit vzdělanost romské populace.

Moje vnučka chodí do první třídy a má jako spolužačky dvě romské dívenky. Jak to vypadá, tak už první třídu budou tato děvčata opakovat.

Důvod není v tom, že by nebyly dostatečně inteligentní, ale v tom, že nemají z rodiny vytvořeny patřičné návyky. Zatím co v běžné rodině, rodiče dohlížejí na to, aby se jejich dítě doma učilo a udělalo si úkoly a specielně v té první třídě se i spolu s ním učí, tak v  klasické romské rodině se o školní výsledky dítěte nikdo nezajímá a ani na školní schůzky rodiče nechodí. Kdo měl někdy doma prvňáčka, tak zajisté potvrdí, že vytvořit správné návyky na učení chce dlouhodobou a tpělivou práci rodičů.

V totalitní společnosti by se to dalo řešit - prostě děti hned po narození rodičům odebrat a vychovávat ve speciálních ústavech. I když ani to není stoprocentní, což již prakticky vyzkoušel jakýsi Ceausescu v Rumunsku. V naší společnosti však takovýto způsob možný není a tak řešení romského problému připomíná řešení problému kvadratury kruhu.

0 0
možnosti

Glock

24. 1. 2008 12:28
Re: Problém je, jak zvýšit vzdělanost romské populace.

řešení existuje - vůle ke změně

P.S. Nedávno jsem navštívil něco jako centrum pro trávení volného času - děti tam chodí po škole, je to zájmové centrum. Zájem obrovský, personál slušný. Jen něco chybělo - ty děti se neměly od koho učit - od svých vstevníků. Nad mladými rozhodně nelámat hůl !

0 0
možnosti

ellukas

24. 1. 2008 8:38
A proč si myslíte, že to není důsledek

tlaku kapitalismu na lidi, kteří absolutně, ale absolutně neumí hospodařit s penězi. Je to stejně, jako když se ruští a ukrajinští rolníci nestačili adaptovat na tempo výstavby stalinského socialismu.

 A mimochodem, pokud by vámi uváděné jevy byly záležitosti toliko cikánů, tak by nevyskytovaly v Austrálii a Novém Zélandu.Např.

0 0
možnosti

Josef Myslín

24. 1. 2008 11:05
Re: A proč si myslíte, že to není důsledek

1. Já nikde nehovořil o cikánech. Je mi jedno, kdo  to je. Vadí mi nepřizpůsobiví jedinci.

2. Je snad moje vina, že oni absolutně, ale absolutně neumí hospodařit s penězi. Podmínky jsou pro všechny stejné. Jak je možné, že my ostatní jsme přechod zvládli, zatímco oni nikoliv? Měli jsme se snad kvůli těmto lidem vzdát přechodu? Kvůli lidem společnosti škodícím?

3. Neumět hospodařit s pěnězi znamená zdemolovat vše zdemolovatelné v širokém okolí? Nebo to znamená vyhazovat odpadky okny?

0 0
možnosti

bykmiras

24. 1. 2008 8:24
Chanov... a kde končí, má hranice?

Obávám se, že "obyvatelé" tohoto letoviska nemají hranice. Nezůstanou u toho, že svá obydlí vybydleli. Pokračují a budou pokračovat dál. A ničit. To, co je takzvaně všech. Zastávky, trafostanice, dětská hřiště,... ! Lze tomu zabránit, aniž by byly stanoveny hranice? Napadá mě zeď v Matiční ulici v Ústí n/L. Nikoho nerozdělovala, jen oddělovala nepořádek od pořádku. Co tam najelo politiků a ochránců menšin a pododobných aktivistů. Kde jsou dneska, pan Uhl a jemu názorem podobní lidé. Proč nejsou v Chánově.Nejsou, protože čekají, až se zase někdo bude snažit řešit otázku "méně přizpůsobyvých obyvatel", aby se mohli zviditelnit. Jen doufám, že někoho napadne, že pokud se ta velká, přizpůsobivá skupina začne přizpůsobovat té malé, nepřizpůsobivé, nedopadne to dobře.

Opravdu nejsou potřeba hranice?

Hodně dobrý článek. Díky za něj.

0 0
možnosti

Zbyněk

24. 1. 2008 10:12
Re: Chanov... a kde končí, má hranice?

Ptáte se kde jsou Úhlové a ostatatní? No např. u tohoto: http://zpravy.idnes.cz/ceskym-romum-maji-pomoci-penize-z-bruselu-fgw-/domaci.asp?c=A080123_144216_domaci_jte

0 0
možnosti

Libor

24. 1. 2008 8:08
Decin

Trosku off-topic: nevite, jestli take neco podobneho existuje v Decine ci okoli? Kolik tam je a jake je tam souziti s romy?

0 0
možnosti

Zuzana

24. 1. 2008 7:58
Pane Myslíne,

ráda bych znala váš názor na skutečnost, že neplatiči v Chánově dluží statisíce za nájemné.

Udělat statisícový dluh trvá poměrně dlouho, takže kromě toho, že existuje skupina lidí, kteří neplatí, existuje skupina lidí, kteří nedělají, co mají a jsou za svou nekvalitní práci placeni státem.

0 0
možnosti

Josef Myslín

24. 1. 2008 10:56
Re: Pane Myslíne,

Můj názor na neplatiče je jednoduchý - neplatíš, tudíž bys neměl mít právo neplacené využívat.

S druhým odstavcem souhlasím bez výhrad. Neustále se někdo bojí, nechápu proč a nechápu čeho. S lidmi, kteří nechtějí dodržovat naše základní normy, se zkrátka mazlit nemůžeme.

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3276x
Informatik, pravicově orientovaný člověk...