Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

XY

28. 1. 2008 8:55
Souhlasím

R^...velmi přesně popsáno.

0 0
možnosti
VR

Vatik

28. 1. 2008 8:06
Můj názor...

Můj názor je takový, že v naší malé a chudé (SIC!) republice žije už třetí generace, která je skálopevně přesvědčená, že se o ní stát MUSÍ postarat, zatímco oni nemusí vůbec nic.

0 0
možnosti

hauni

27. 1. 2008 18:25
předně...

Řekla jsem, že probém je komplexnější, nikoliv můj pohled na věc. V tom je značný rozdíl. Domnívám se, že nelze za příčinu označit pouze nepřizpůsobivost či neúctu, jak se nám autor snaží sdělit.

Koneckonců to byl minulý režim, kdo donutil Romy přestat kočovat a usadit se v ghettech - opravte mne, jestli se mýlím. A současná společnost situaci podporuje štědrým sociálním systémem. To jsou jenom dva z  aspektů, které autor pominul - hlubší rozbor mi určitě nepřísluší, protože nejsem odborníkem. Stejně jako pan Myslín nemá právo po jedné návštěvě psát věty typu "kam až člověk může klesnout". Ujišťuji vás, že mnohem hlouběji než chánovští.

Doropučuji návštěvu kteréhokoliv afrického slumu či townshipu. A z vlastní zkušenosti vám mohu potvrdit, že nezáleží tolik na tom, v jakých podmínkách člověk žije, přesto si může zachovat sebeúctu.

0 0
možnosti

Josef Myslín

28. 1. 2008 0:17
Re: předně...

Ač komunisty považuji za darebáky, je nutné jasně sdělit, že kočování je v rozporu s moderní civilizací. Kočovat prostě nelze. Jediná možnost, jak žít v této společnosti, je v souladu s jejími hodnotami.

Člověk, který žije ve špíně, člověk, který vybydlí přidělený byt, nemůže být hoden mé úcty.

0 0
možnosti
S

Samice

27. 1. 2008 17:18
Souhlasím, ale ...

Četla jsem si co tu píšete, souhlasím, že je to problém. Ovšem, když jsem si přečetla o tom, že tito občané jsou živi z našich daní, není to úplně pravda. Podporu v nezaměstnanosti mají právo pobírat pouze po určitou dobu a na to máme právo ze zákona všichni. Stejně tak rodičovské příspěvky a sociální dávky, o tom není pochyb. Zajímavé je, že vám nevadí živit ze svých daní kriminálníky, kteří jsou odsouzení ve vězení. To je mnohem větší zloba!Žijí si v kriminále v přepychu a nemusí pracovat.Kdo je živí? Kdo jim pere, vaří, poskytuje oblečení, hygienu ... atd.???? My všichni - daňový poplatníci!!! Romové tohoto typu žijí tak jak jim to zřejmě vyhovuje. Je to jejich věc.Veškeré soc.dávky pobírají jen pokud mají na ně nárok... Slušní občané v Chánově nebydlí, tzn. že slušní romové žijí mezi námi a bohužel i ty slušný romy mezi námi jsme schopní házet do jednoho pytle! A toto je velký problém!

0 0
možnosti

pepa

27. 1. 2008 21:35
Re: Souhlasím, ale ...

Myslíte že cikáni berou dávky jen když mají nárok? To platí jen pro čechy. Cikáni berou podle počtu dětí a ne podle zásluh. A když už píšete o kriminálnících, víte jaké je procento cikánů? A nakonec jestli myslíte ty slušné co nebydlí v Chánově ale mezi námi, tak Vás můžu ubezpečit že se chovají uplně stejně. Za dva roky co byla nastěhovaná početná rodina cikánů do našeho slušného domu se tento začíná podobat tomu v Chánově. Zřejmě ste v životě nepotkala ani jednoho cikána. hezký den.

0 0
možnosti
S

sinatra

27. 1. 2008 14:47
Josefe...

Josefe máte pravdu jen částečně.Píšete že společnost nezavinila tento stav s cikánskými ghety.Omyl společnost a to ta minulá komunistická cpala horem dolem do všech cikánů.Dostávali nové a nové byty a soustřeďovali je na jedno místo aby je měli pěkně pod dohledem.To byl ten největší hřích komunistů kteří toto s cikánskou komunitou provedli i přes jejich nesouhlas který trvá dodnes.Dodnes prosí cikáni aby je rozmístili mezi nás gádže ale dnes kdy tu funguje demokracie už to nejde nařídit a vše potrvá ještě dlouhou dobu.Je to prostě běh na dlouhou trať a chce to trpělivost a dodržování zákonů z obou stran společnosti a hlavně důsledně uplatňovat vymahatelnost zákona.;-)

0 0
možnosti

anonym

27. 1. 2008 16:20
Re: Josefe...

Vymahatelnosti zákona ze strany gadžů, tedy bílých, říkají pseudohumanisté a vůbec zastánci "lidských práv" rasismus, jestli to ještě nevíte. Ten rasismus je bohužel chápán většinou jen jednostranně. Komunismus alespoň trochu držel nepřizpůsobivé, tak jako ostatně celou společnost, "pod krkem". Výsledkem dnešní demokracie je to, že to nepřizpůsobiví mylně chápou jako možnost dělat si co chci. Svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého. Tudíž by nic nebránilo tomu tyto nepřizpůsobivé izolovat-právě stylem ústecké zdi. Bohužel jsme byli vůči světu nedůslední a nechali jsme si do toho kecat, což bylo vidět i u např. klecových lůžek. Hajme si své a braňme se důsledně vůči všem projevům omezování NAŠÍ svobody nepřizpůsobivými. Žádný pseudohumanista by do toho neměl kecat, pokud si sám nevyzkouší s takovou komunitou společně žít. Stavíme-li radary proti potenciálnímu nebezpečí z Iránu, stavme i "radary" proti našemu "vnitřnímu nepříteli". Jde-li to mezinárodněprávně, jde to jistě i doma. 

0 0
možnosti
RH

michal

27. 1. 2008 10:59
objektivní blog

džamilu na Vás;-D

0 0
možnosti

hauni

27. 1. 2008 8:19
nedočetla jsem...

Ani se nedalo. Ani ne tak kvůli tématu jako kvůli stylu.

Myslím, že problém je komplexnější než se nám autor snaží vštípit. Navíc - jestli je dnešní "civilizace" taková výhra...tím bych si nebyla tak jistá.

0 0
možnosti

dvd

27. 1. 2008 9:06
Dotaz

zkuste objasnit, v čem je Váš pohled "komplexnější" než autorův. On ten Váš výkřek je typickým projevem lidí, kteří uslyšeli něco, co slyšet nechtějí, neb jim to koliduje s jejich přesvědčením.

0 0
možnosti

exorcist

26. 1. 2008 9:08
Presne!

Autor vystihol podstatu a pomenoval pravými menami tento problém. K+!R^

0 0
možnosti
JK

regulator

27. 1. 2008 16:27
Re: Presne!

tak ,tak....R^

0 0
možnosti

černá kočka

26. 1. 2008 8:51
České Budějovice, sídliště Máj

V Českých Budějovicích došlo ve třech vchodech jednoho panelového domu k soustředění romských obyvatel. Výsledkem je totální devastace domu. Okolí domu je přijatelné - vzhledem k hustotě zástavby je okolí jednoho domu zároveň okolím domů sousedních. Ale už vstup do domu je drsný zážitek a cesta po chodbě je něco, co po zbytek života nezapomenete. Člověk marně přemýšlí, kdo mohl tak neuvěřitelně znečistit dům odpadky a exkrementy všeho druhu, zničit vše co se zničit dá - rozbitím, zapálením, vylomením, ukradením.... Kromě obyvatel tohoto domu sem nikdo jiný dobrovolně nevstoupí. Napadá mě jedině, že takové životní prostředí části obyvatel domu vyhovuje - potom ale není možné, aby žili ve společnosti "normálních" lidí. Nechápu, nenabízím řešení, pouze konstatuji co jsem osobně viděla.

0 0
možnosti
PN

jirkanovaksuperchlapik

27. 1. 2008 9:49
Re: České Budějovice, sídliště Máj

Spíš bych se ptal kdo a proč na sídl.Máj soustředil cikány do jednoho místa.

0 0
možnosti
DS

rg

26. 1. 2008 8:17
moje slova

R^ trefil jste se presne do toho, co si myslim

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3276x
Informatik, pravicově orientovaný člověk...