Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZO

zo

28. 1. 2008 17:49
jen tak

Vážený pane.Nelze než souhlasit.Karma.Nelze nic dodat.A jak tady někdo píše že není důležité kdo za to může tak je to velice důležité.A to hodně.Jestli si tahle společnost lidí neuvědomí že si za to mohou sami tak s nimi nikdo nic nezmůže.Ani Evropská Unie, která bude do nich lejt milardy a bude to k ničemu, ani Džamila Stehlíková a další radoby humanisté kteří tahle lidi znají možná z televize či svého BMW.

0 0
možnosti

Wenda

28. 1. 2008 16:55
Spolehlivé řešení

poučme se u Američanů,jak "přizpůsobovali" Indiány. Zřiďme rezervaci,kde bude mít toto etnikum tu možnost,že si bude o všem rozhodovat,ale taky se starat o svoje žití.Půda bude "jejich" a může je uživit.Mohou si zde za pomoci úřadů zřídit i školy,nemocnice atd.Klidně to může být dotováno,ale při opuštění rezervace ztrácí dotyčná osoba všechny privilegia a musí se začlenit do většinové společnosti. Samotný nápad okamžité integrace je šílenost,protože by se zcela jistě vytvořily "tlupy" kočovných návštěv,které by tak dlouho obíhali ty usedlíky,že by to bylo ještě horší.Jak pravil v jedné televizní debatě  jistý "angažovaný" člověk (p.Veselý), tak "my" (rozuměj většinová společnost) jsme je zkazili,"my" jsme je špatně vychovali, "myů...všechno a "oni" - nic.

0 0
možnosti

Glock

28. 1. 2008 17:20
Re: Spolehlivé řešení

Zajímavé, má to ovšem několik háčků. Třeba:

1/ Indiáni jsou vedeni jako původní. Kdo je u nás "původní"? Neměli bychom spíše tomu etniku dovolit, aby byly zřízeny rezervace pro nás?

2/ Amerika je velká, tam se udělá rezervace jedna dvě, ale my jsme v Evropě, hustě osídlené Evropě ... ;-(

0 0
možnosti

Indi

28. 1. 2008 16:31
Soudy, soudy...

  Ach jo, zas někdo, kdo zpapal spoustu chytré kašičky. Nezastávám se nikoho, jen chci poukázat na to, že lidé strašně rádi soudí jiné. A čím méně je známe tím lépe, to se nám to píše!! Zajímalo by mě, jestli si pisatel článku zkusil patřit do nějaké takové odmítané menšiny. Ona to totiž taková legrace není. Chánov je samozřejmě extrém a rovněž nechápu, jak mohou v takovém prostředí žít a vychovávat děti, nicméně je te jen můj subjektivní názor a nebudu ho nikde šířit jako objektivní pravdu.  Tak asi tak nějak.

0 0
možnosti

Josef Myslín

28. 1. 2008 18:49
Re: Soudy, soudy...

Ne, nikdy jsem si nezkoušel patřit do menšiny nemakačenků, vybydlovačů, příživníků a bordelářů. Je na každém, zda si to zkusí či ne.

0 0
možnosti

Smyl Flek z Nohavic

28. 1. 2008 16:05
Spatna otazka

V puli textu Jste se spatne zeptal, osobne je mi uplne jedno kdo je vinnen, ptal bych se po naprave, a tady mohou jiz pseudohumaniste neco k tematu rict. Tim, ze si zodpovime otazku, kdo je vinnen, se reseni nedobereme. Nikoho se nezastavam, ale vezte, ze pouze represi se reseni nedoberete. Pro me a asi i pro Vas byla skolni dochazka, posleze prace samozrejma povinnost...ale jsem presvedceny, ze vyrustat v Chanove, mel bych dnes urcite, pokud vubec, jinou praci.

0 0
možnosti
Ž

žulda

28. 1. 2008 15:39
začlenění do společnosti

je podle mne otázkou důsledného trvání na dodržování práv a povinností občanů - pro všechny stejný metr. Uznávám, že mají odlišnou mentalitu, ale tu mají i jiné menšiny a dokáží základní pravidla akceptovat bez větších problémů. Fakt je ten, že mají sklon přehánět a dělat, co si myslí, že se od nich žádá - chceme ukázat, jací jsou chudáci - ukazují své vybydlené brlohy. Chceme ukázat, jak si uklízí nové byty - ukazují bílé koženkové sedací soupravy, média a politici zdůrazňují jejich odlišnost a bídu a tohle jsou důsledky - oni zdůrazňují a ukazují svou odlišnost a bídu. Když jim ukážeme, že šanci mají jen v pozici pracujících a slušných lidí, věřím, že se taky budou celkem snažit - ale tohle naše společnost ( média a politická garnitura )nedělá, bohužel.

0 0
možnosti

I.D.

28. 1. 2008 15:29
Není tam chyba !!!

Je to napsáno, korektně, objektivně a hlavně pravdivě!Ale co dál?!?Není tam řešení !!! Jsme totiž v době,kdy jakékoliv řešení(krom,sypání peněz jim do chřtánu,v podobě různých dávek) je nazváno rasismem,xenofóbií a netolerancí.Budete se divit,ale za tento stav může naše vládnoucí elita a intelektuálové,kteří, v chorobné mysly pseudohumanismu,nastavili takové pravidla."Na chudý lid je třeba přísnost" řekl p.Burian v jedné své komedii a má pravdu.

Dávám řešení: Nulové dávky-"NIC" a jakékoliv nepokoje tvrdě armádou potlačit - ukázka síly".A poté tvrdá kontrola jejich pohybu po českém státu, s ohlašovací povinností o změně pobytu."jak za První republiky",ruku v ruce se stavbou velkoplošných trestnicích,která by měla podobu obezděné fabriky s ubytovnami, kde by se umisťovali lidé kteří by se nezačali chovat,jak normální většinová společnost,s různým druhem ostrahy-dle zón,kde by pod dohledem pracovali do doby jejich přirozeného skonu. Místo takového zařízení např.vojenský újezd Libava.

0 0
možnosti

Indi

28. 1. 2008 16:36
Re: Není tam chyba !!!

A koncentráky stavět nebudeme??? Nebo klece? A kdo že je ta normální většinová společnost? Co je to vlastně norma? Něco, co si vymysleli lidi? A to je všechno? Proto se tím mám řídit? Protože si to většina lidí myslí? Velice vtipné, opravdu.

0 0
možnosti

Karel (jiný)

28. 1. 2008 15:19
Jak nepřizpůsobivé začlenit ? (k příspěvku níže)

V množství tisíců bezobsažných blábolů Úhlů a jemu podobných (kteří nikdy neměli nepřizpůsobivé za sousedy) vidím recept zase jenom u Čunka: Důsledně dbát na všechna jejich občanská práva A POVINNOSTI současně.

Nepřizpůsobiví se naučili řvát "dyskrymynace", pokud by se na nich vyžadovalo plnění občanských povinností a tak se nechávají do oběda chrápat a pak jít na sociálku, aby večer bylo v hospodě za co. (V mezičase "vybydlují .... ")

0 0
možnosti

a

28. 1. 2008 14:50
kritika

Nojo kritizovat je snadny a ja se na te kritice shodnu. Ale pripada me dulezitejsi hledat reseni nez jenom porad dokola narikat cigani sou spatni ...

A myslim ze jedinym resenim JE zaclenit je do spolecnosti. V opacnem pripade budou na spolecnosti vzdycky jen parazitovat (i kdyz jim nic nedame budou krast zejo). Takze otazka pro vsechny co si mysli ze sou chytri - jak je do te spolecnosti zaclenime?

0 0
možnosti

Josef Myslín

28. 1. 2008 15:06
Re: kritika

Nestojí o společnost, tudíž nemá smysl je začleňovat. Právě tomu se brání.

Řešení je jediné. Zbavit se pseudohumanismu a každému, kdo chce parazitovat, dát jasně a tvrdě najevo, že mu to nedovolíme.

0 0
možnosti

ddnes

28. 1. 2008 14:40
reakce

velmi pěkně nápsáno a hlavně pravdivě!Tohle dílo zkázy mají na svědomí sami obyvatelé sídliště, již léta si systematicky ničící vlastní domovy. Nepochopitelné, vždyť ani to zvíře si dobrovolně neprovede s domovem to, co s ním provedli tito lidé. Oni zničili ne cizí domy, ne cizí majetek, ale vlastní domovy, ve kterých nadále bydlí.s tím mohu jen souhlasit!!nikdo jim nic nezničil ani nerozbil za všechno si mohou jen jen sami!!!!!!

0 0
možnosti

Ivo Ročeň

28. 1. 2008 13:34
Trefa do černého

Velmi pěkně popsáno...onehdy se "líbil jeden komentář k této problematice...zvláště pak věta: Musíme se o ně postarat a řešit, jak je začlenit do společnosti. Velmi mě to pobavilo, jelikož onen politik pravděpodobně nikdy nebyl v zahraničí, jelikož kamkoliv přijedete a chcete tam žít (z mojí zkušenosti Anglie), MUSÍTE se přizpůsobit tamnímu režimu, zákonům a zvyklostem. Je možné zachovat si svojí kulturu, ale pouze do té míry, abyste neohrožovali jiné, nebo neporušovali zákony. Totéž tedy platí pro cikány (promiňte, ale ROM je pro mě pouze označení CD nebo DVD mechaniky)! Takže pokud chtějí dávky, prosím, ale jen po určitou dobu, aktivně si hledat práci (a ta práce se najít dá!!!) a za určitou odvedenou činnost (např. v Techn. službách měst). A jestli se jim to nelíbí, tak, obrazně řečeno, támhle jsou dveře! P.S. Argument, že jsou to kočovníci neberu. Možností "kočování" je dost...např. "čundr".

0 0
možnosti

Indi

28. 1. 2008 16:43
Re: Trefa do černého

Jestli pánovi připadá čundr jako kočování, prosím. A chtěla bych vidět jeho, s prominutím, s černou hubou, jak se jde ucházet o práci. Práce je všude dost, to je fakt, ale já, přestože nejsem cikánka, jsem tmavá, a je to docela problém. Holt se lidi dívají skrz prsty. Tolik k práci. Slovo ROM v romštině znamená "muž", tudíž označení "Romové" je zavádějící a souhlasím s označením "cikáni".

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3276x
Informatik, pravicově orientovaný člověk...