Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

xXx

29. 1. 2008 15:53
RE

Nemluvil bych o pohrdani nasi spolecnosti, ale o prostem parazitovani na ni.Ostatne taj, jak to ma tahle "narodnost" v povaze.

Asi nam bude jeste dlouho tvat, nez tady vsichni pochopime, za na hruby pytel plati nekompromisne jen hruba zaplata.

Jinak hezky clanek.....R^

0 0
možnosti

Josef Myslín

29. 1. 2008 16:36
Re: RE

Parazituje kde kdo. Ale to pohrdání spočívá v tom, že odmítají základní normy společnosti. Uvedu příklad - bydlím v bytě a nechci pracovat. To je parazitování jen tak. Ale když byt zničím, tak tím už pohrdám samotnou společností.

0 0
možnosti

Xman

29. 1. 2008 14:47
Prispevky

Odeprenim prispevku teto komunite jim date zaminku ke zlocinnosti. Co udela clovek, ktery preziva diky pomoci jinych kdyz mu tu pomoct vezmete? Podle vasi ideologie zrejme zacne pracovat, nebo umre. Jenze on misto toho zacne krast. A vrazdit. A stehovat se jinam. Bude prezimovat v kanalech a ve vezenich, dluzit statisice vsem kolem sebe. Stejne jako vy nosite oblek a kravatu, on nosi roztrhany svetr, stejne jako vy on ma ceske obcanstvi. A stejne jako vy i on by chtel vydelavat penize, jenze to z nejakeho duvodu nejde. Sebrani prispevku vubec nic nevyresi, prave naopak.

0 0
možnosti

Josef Myslín

29. 1. 2008 16:35
Re: Prispevky

Takže si je budeme neustále zbaběle kupovat? S tím nemohu souhlasit.

0 0
možnosti

Jitka

29. 1. 2008 12:59
Rád se posloucháte, že?

Pane bože, co to je za kecy???? Chánov je hrozný, to jo a kdo tama jezdí denně do práce o tom ví své. A myslím, že to ví všichni. Všichni už o tom slyšeli. Stejně tak o všem ostatním, co se Chánova týče. Nic nového nám autor nesdělil a ten jeho sloh fakt vypovídá jen o jednom, rád se poslouchá.

0 0
možnosti
ZO

zo

29. 1. 2008 13:26
Re: Rád se posloucháte, že?

Tak proč sem lezeš když to všechno víš?Nerozumím ti.

0 0
možnosti
JN

Karel

29. 1. 2008 11:29
"Zeto" a další jsou rasisté, když stále zmiňují cikány.

Jak k tomu přijdou slušní a pracovití Romové, kteří bezpochyby existují a takhle jsou stále sráženi na jednu hromadu s NEPŘIZPŮSOBIVÝMI? Článek je o NEPŘIZPŮSOBIVÝCH bez ohledu na etnikum! A s NEPŘIZPŮSOBIVÝMI je nutno adekvátně jednat - bydlení v holobytech, nedat peníze do ruky, atd.

Bylo již popsáno, že i NEPŘIZPŮSOBIVÍ se při takovém zacházení začali přizpůsobovat a třabaže předtím rozřezali školní autobus, tak po změně pravidel posílali děti do školy i několi kilometrů pěšky (Slovensko).

0 0
možnosti

zeto

29. 1. 2008 12:46
Re: "Zeto" a další jsou rasisté, když stále zmiňují cikány.

Proč rasista? Reagoval jsem na článek, který prostě o tomto etniku je. Nic víc, nic míň.:-/

0 0
možnosti

zeto

28. 1. 2008 22:37
Podle mne

je sice článek napsán podle reailty, jenže hlavně velmi vypočítavě. V "naší" společnosti se jakýkoliv článek proti cikánské menšině vždy setká s úspěchem a lze oprávněně očekávat vysokou karmu a čtenost.

Problém vidím v tom, že je to pouze popis a konstatování, že nikomu nic nedlužíme. A já, ač nerad, musím nesouhlasit. Jistě je pravdou, že cpát do tohoto etnika peníze horem dolem, je nesmysl a jak jste (v tomto případě velmi příznačně) řekl - černá díra. Jenže my musíme nějaké řešení hledat, protože tohle se nám může velmi brzy vymstít. Říci "nic vám nedlužíme a třeba tam pochcípejte" je tak jednoduché, ale vzpomeňte na tuším předloňské cikánské nepokoje na Slovensku. Až je doženeme skutčeně k nějaké akci, bude více obětí na "naší" straně.

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

28. 1. 2008 22:47
Re: Podle mne

cikanske nepokoje na slovensku byly vyreseny behem nekolika malo dnu, a to prostym nasazenim hrube sily, tedy armady. mimochodem, vsiml jste si, co a v jakem mnozstvi rabovali ti chudaci cikani, kteri museli krast, aby meli na jidlo ? kdepak, nebyl to chleba nebo mleko, to, co si cikani odnaseli z obchodu, nez tomu armada zabranila, byly zakladni pozivatiny typu marlboro, borovicka, cokalada a kosmetika.

0 0
možnosti
M

Medved72

28. 1. 2008 21:45
neco nového?

Clanek pravdepodobne verne popisuje jak to v Chanove vypada. Presto to bylo celkem nudne cteni. Prinasi clanek neco co by nevedela drtiva vetsina ctenarstva?

Porad jsem cekal az me autor oblazi nejakym nametem, navrhem na reseni. A v zaveru jsem se castecne dockal ve smyslu "nejsme jim nicim povinovani". Prekladam si to tak, ze tento problem vyresi sebrat cikanum davky. To tim chtel autor rici? Potom necht se autor zamysli nad tim k cemu takove "reseni"povede a kolik nas to bude stat.

Zda se mi ze se autor musel vyrovnat s bezesporu hroznym zazitkem takoveho mista a vylit si srdce. Nic vic. Doporucuji psat cestopisy, kroniky z  cest. V tom budete dobry. Socialni sondy Vam zatim nejdou.

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

28. 1. 2008 21:54
Re: neco nového?

k cemu povede optimalizace davek smerem k limitni nule ? pouze k tomu, ze ti, co se nechteji prizpusobit, odkocuji nekam jinam, a me je naprosto jedno kam, a ti, co s prizpusobenim nemaji problem, s temi nemam problem zase ja. pokud se nekdo domniva, ze nektera, at jiz jakakoliv, minorita, ma PRAVO krast a prepadavat, proste proto, ze maji "narodnostna specifika", tak dotycny patri zavrit nejmene mesic do chanova ...

0 0
možnosti

totalkeks

28. 1. 2008 19:48
ehm...

Ti lidé sem prostě přijeli, ve fungující kočovné společnosti nikomu nevadili a pak se své důstojnosti dobrovolně zřekli. Bílý člověk nikomu nic nedluží, ani za staletí krádeží, plynování a teroru... Zase ste mě zdravě nasr. rozčílil, slyyšte ryk pseudohumanisty (který ovšem chápe, že na světě ekzistují jiné kultury a že nikomu nanáleží právo je soudit, že zrovna romskou menšinu jsme už přinutili dělat hodně věcí (třeba bydlet v domech) a že když se nějaký omezenec už rozhodne kultury soudit, vždycky z toho vyjde ta jeho nejlépe)...

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

28. 1. 2008 19:58
Re: ehm...

ale at si ziji jak umi ... ale at k tomu nepotrebuji ani korunu z mych dani. pokud jsou nedilnou soucasti jejich kultury kradeze, prostituce, prepadavani a podobne, tak at si tu svoji kulturu pestuji zase chvilku nekde jinde ...

0 0
možnosti

marabu

28. 1. 2008 19:18
souhlas

J.Zajac píše že "hlupak se od hlupaka nic nenauci" to je pravda ale co s hlupákem který se nechce nic naučit?

0 0
možnosti

ep

28. 1. 2008 18:53
Že bych četl mezi řádky?

Klidně bych mohl celý článek s radostí podepsat. Trochu mi na něm ale něco vadí. Mám pocit, že  ten mladý muž se  velmi brzo naučil  jaká je cesta  k popularitě a  potažmo ke korýtku.

0 0
možnosti

Josef Myslín

29. 1. 2008 1:11
Re: Že bych četl mezi řádky?

To jako myslíte, že psaní blogu mi získá popularitu nebo dokonce korýtko? Tomu snad sám nevěříte... :-)

0 0
možnosti

J.Zajac

28. 1. 2008 18:27
Nase spolecnost

Vážený pane Myslíne, dovolte mi abych reagoval na nekolik Vasich vet.

1)Pisete o lidech z Chanova a jejich neucte k cemokoliv. To je silne tvrzeni, prozradte kolik obyvatel z teto lokality znate

 osobne.

2)"Nemaji uctu k nasi spolecnosti" : Podle meho nazoru jsou oni zminovani soucasti nasi spolecnosti, zijou v tomto state a maji urcite ceskou narodnost.

3)"Kdo je vinen?Nase spolecnost neni..."  : Opet nase spolecnost, to necham stranou. Nicmene znate to porekadlo, ze hlupak se od hlupaka nic nenauci? Premyslejte o tom prosim.

0 0
možnosti

Josef Myslín

28. 1. 2008 18:48
Re: Nase spolecnost

1) Ani je znát nechci. S člověkem, který žije hůře než zvíře, ve špíně, v odpadcích, který zdemoluje, co dostal bez přičinění, nechci mít nic společného.

2) Jsou na okraji společnosti a odmítají se zařadit. Žijí v tomto státě, ale žijí na úkor slušných lidí.

3) Jsem snad já nebo vy vinen za to, že nějaký člověk se chová jako šmejd?

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3276x
Informatik, pravicově orientovaný člověk...