Josef Myslín

Informatik, pravicově orientovaný člověk...
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3276x

Josef Myslín

Romský problém- integrace nebo raději "pouhá" rovnoprávnost?

Denně slýchávám o milionech a miliardách, které různé instituce, zejména pak Evropská unie, nabízí na projekty integrace romského etnika. Přiznám se, že mi naskakuje husí kůže pokaždé, když o těchto prošustrovaných a na nesmyslné projekty vyhozených milionech a miliardách slyším či čtu. Vás to snad nezaráží? Už samotná spojení romský problém, romská otázka jsou spojení, která by se neměla vůbec objevit a pokud ano, být tvrdě trestána. Nebo už snad neplatí Ústava, která jasně říká, že lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech? Jinými slovy - dle Ústavy je naprosto vyloučeno, aby se na kohokoliv pohlíželo jakkoliv nestandardně (pozitivně či negativně) jen kvůli odlišné etnicitě. Přesto se naprosto běžně to, že se zřizují orgány mající speciálně a nadstandardně řešit problémy některých občanů jen na základě jisté etnické příslušnosti. Přesto je naprosto běžné to, že lze získat peníze jen na základě toho, že můj projekt je spojen s občany jistého etnika. Kam až to necháme dojít?

6.12.2007 v 0:35 | Karma: 32,95 | Přečteno: 2452x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Jak se ve školách zase jednou neučilo aneb neučíme, stávkujeme...

Po několika stávkách v soukromých firmách zasáhla "stávková epidemie" i sektor státní. Stávku si jako prostředek k dosažení svých cílů vybrali učitelé. Prostě se rozhodli, že jeden den ponechají školní dítka svému osudu a péči rodičů a že tak budou demonstrovat svou sílu. Sílu, která má ministerstvo s novým ministrem v čele přimět, aby dalo peníze na navýšení mezd učitelů. Není to první a asi ani poslední stávka této skupiny státních zaměstnanců. Může však tato (či jiná) stávka něco skutečně vyřešit? Jsem hluboce přesvědčen, že nikoliv...

5.12.2007 v 23:00 | Karma: 12,75 | Přečteno: 1264x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Obnovitelné zdroje - mnoho otázek a málo odpovědí...

Alternativní neboli obnovitelné zdroje.Několik slov vyvolávající vášnivé a neutuchající diskuse a rozepře. Jedni v nich vidí spásu planety, jiní jim nemohou přijít na jméno a konečně třetí skupina se na to dívá střízlivýma očima ekonomů a techniků. Snažím se patřit do třetí skupiny. Snažím se logicky, racionálně a pomocí seriózních technických a ekonomických argumentů najít odpovědi na nelehkou otázku, co tedy s alternativními zdroji. Napadá mě spousta otázek, ale odpovědí nalézám pramálo. A místy, kde odpovědi chybí nejvíce, jsou sídla různých ekologických organizací. Ba dokonce se odvážím tvrdit, že to je zcela úmyslně vytvořený stav - není to náhodou proto, že by odpovědi nebyly až tak příznivé?

16.11.2007 v 2:30 | Karma: 23,26 | Přečteno: 1773x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Ratha jsme kritizovali, sami jsme ještě horší...

Když exministr David Rath odvolal tehdejšího ředitele Centra kardiovaskulární a transplantační chirurgie v Brně, zvedla se vlna odporu. Profesor Jan Černý, uznávaný odborník a dlouholetý úspěšný šéf, musel skončit, protože nesouhlasil s názory ministra. Strana, jíž jsem členem, tedy ODS tehdy naprosto správně odvolání kapacity kritizovala. K této kritice jsem se tehdy nemohl než připojit. Opravdu nesouhlasím s tím, aby světově uznávaní odborníci byli odvoláváni jen proto, že nesouhlasím s názorem ministra, notabene jedná-li se o názory stupidní a nepodložené fakty. Dnes však s hrůzou sleduji, jak náš ministr Julínek provádí totéž. Dnes odvolala další velkou osobnost mezi českými lékaři, onkologa profesora Pavla Klenera. Pane ministře Julínku, opravdu si myslíte, že arogancí moci si získáte respekt u zdravotníků? Nebo si snad myslíte, že pomáháte ODS? Obě odpovědi jsou negativní.

7.11.2007 v 15:32 | Karma: 24,86 | Přečteno: 1720x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Dávky byly zneužity (a jsou zneužívány dál)

Kauza Čunek, v posledních dnech asi nejsledovanější aféra. K podezření z korupce se přidalo také podezření ze zneužívání sociálních dávek ze strany lidoveckého šéfa. A co samotná korupce nedokázala, to nové obvinění ano - Čunek padl a opouští post vicepremiéra. Jenže ouha - nakonec se ukazuje, že Čunek se, pokud jde o sociální dávky dopustil jediného - stejně jako miliony jeho spoluobčanů jen bral to, na co měl zákonný nárok. A k tomu se přidávají další a další poslanci - dávky jsme brali taky, není to nic špatného. Takže je snad vše v pořádku? Ani omylem. Sociální dávky zneužity byly, toť nad slunce jasnější. Nebyly však zneužity Jiřím Čunkem, nebyly zneužity jeho kolegy. Tito lidé postupovali (zdá se) podle zákona. Zneužity byly státem, respektive jeho vrcholnými představiteli, kteří dopustili naprostou dehonestaci systému sociální podpory.

4.11.2007 v 23:20 | Karma: 32,67 | Přečteno: 3085x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Kaplický, knihovna, blob, hádky... bordel... opravdu tohle chceme?

Aféra kolem plánované stavby nové budovy Národní knihovny začíná přerůstat do obludných rozměrů. Každý obviňuje každého, slova jako podvodník, lhář, diletant, kulturní barbar, chrchel a podobná létají vzduchem jako na běžícím pásu - veřejně činných lidí, kteří by žádnou nadávku v tomto sporu neschytali, již není mnoho, pokud vůbec nějací. Takže se všichni hádají, uráží a dehonestují, namočení jsou v tom všichni, ale řešení problému je v nedohlednu. Problém je přeci zcela jasný - Národní knihovně hrozí, že v brzké době nebude mít kam uložit své bohaté fondy, navíc mnohé z nich jsou ohroženy například povodněmi. Řešení je tedy na první pohled prosté - postavit novou budovu, která bude Národní knihovně vyhovovat. A je to dokonce tak prosté, že se na tom všichni shodli a dohodli se, že novou budovu postaví. Asi málokdo z nich tušil, že místo stavby se povede jedna z nejrozsáhlejších pří poslední doby...

19.10.2007 v 8:00 | Karma: 17,98 | Přečteno: 4601x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Dilema v ODS: koaliční loajalita versus energetická soběstačnost...

V koalici to zase vře... Tentokrát není na vině vládní batoh reforem, ten už byl schválen a od prvního ledna s ním budeme žít. Spory jsou o návrh ČSSD, aby energetickou koncepci státu neschvalovala vláda jako doposud, ale poslanecká sněmovna. Důvod je zcela prostý a pragmatický - poté, co Strana zelených ekofanatiků prosadila do programového prohlášení vlády výslovné odmítnutí rozvoje jaderné energetiky, se ocitáme na okraji propasti - hrozí nám, že snad poprvé v historii nebudeme soběstační ve výrobě elektrické energie a z dnešní situace, kdy jsme vývozcem, budeme dovozcem závislým na dodávkách energie z jiného státu. Návrh, který dnes leží ve sněmovně, má jediný praktický cíl - oslabit pozice Strany zelených ekofanatiků a umožnit voleným zástupcům, aby zajistili takovou energetickou koncepci, která zachová naši soběstačnost. A v čem je vlastně spor? Návrh předkládá ČSSD, prozatím podporuje KSČM. A v dnešních dnech toto levicové duo doplnilo několik poslanců ODS, kterým se rovněž nelíbí, že by Strana zelených ekofanatiků měla způsobit energetickou nesoběstačnost... a tento postoj se nelíbí jak předsedovi greenhornů Bursíkovi, tak premiérovi Topolánkovi, který chce vládu udržet doslova za každou cenu - i za cenu toho, že třeba nebudeme svítit a budeme platit daň z dýchání (přeci také vypouštíme CO2)...

18.10.2007 v 12:33 | Karma: 21,13 | Přečteno: 1171x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Jak David Rath vodu kázal a drahým vínem se napájel...

Boj Davida Ratha proti ODS je folklórem. I kdyby ODS převzala program sociální demokracie, bude pan doktor Rath prskat - důvod už si najde, však znáte ono přísloví o psu a holi... Evergreenem v páně Rathově rétorice je nesmiřitelná averze vůči tomu, že hejtmani ODS se snaží stabilizovat zdravotnická zařízení jejich převodem na akciové společnosti, případně jejich prodejem soukromému subjektu. Nyní se dokonce milý pan doktor Rath rozhodl, že v případě, že se stane středočeským hejtmanem (po této funkci zatoužil, když mu došlo, že funkce ministra je prostě ztracená), pokusí se prodeje nemocnic anulovat. Nyní vyzývám čtenáře, aby si vyhledali stránku obchodního rejstříku a zadali jméno David Rath... Máte to? Vidíte to? Ano, poslanec David Rath káže vodu, ale sám se do opilosti napájí nejdražšími víny... nesmiřitelný bojovník proti privátním nemocnicím je sám majitelem nemocnice.

10.10.2007 v 12:52 | Karma: 35,99 | Přečteno: 2940x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Podaří se senátoru Kuberovi zrušit nevolnictví?

Běžným jevem středověku bylo nevolnictví. Nevolník, poddaný, musel nejprve odpracovat jisté penzum práce na majetku svého pána. Teprve poté se mohl věnovat vlastnímu... no tak si říkáme, to byl středověk, buďme rádi, že žijeme v 21. století. Tam se přeci nic takového nemůže vyskytovat. Ale to se šeredně mýlíte. Princip nevolnictví je zde stále přítomen - byť se tak nenazývá a byť se mnozí tváří, že se vlastně nic neděje. Ano, mám na mysli povinnost majitelů nemovitostí starat se o přilehlé chodníky. Podoba s klasickým nevolnictvím se až zarážející - člověk se musí pod hrozbou sankcí starat o majetek, který mu nepatří... jediný rozdíl je v tom, že neslouží na "panském", ale na "obecním".

24.9.2007 v 8:00 | Karma: 33,65 | Přečteno: 2955x | Diskuse| Společnost

Josef Myslín

Za práva se pral, leč na povinnost...

Jsem přesvědčen, že byla porušena moje práva. Tak takto slyšíme mnohé jedince hovořit velmi často. Přičemž následuje obsáhlý popis toho, jak se za svá práva bude srdnatě bít a jak to požene až do Štrasburku. Nikomu nechci brát možnost domáhat se svých práv, je-li přesvědčen, že byla porušena. Ale jak rád bych stejně často slyšel - jsem přesvědčen, že já jsem nesplnil svou povinnost. Toho se ale asi nedočkám. Svá práva zná každý. Ovšem nejlépe je znají ti, kdo nejméně plní své povinnosti - ba dokonce bych řekl, že znalost práv je pro tyto lidi součástí základního vzdělání. Oni totiž samotnou svou existenci zakládají na tom, že na ostatních vynucují svá domnělá či skutečná práva a zároveň se za každou cenu snaží vyhnout své povinnosti.

18.9.2007 v 10:18 | Karma: 25,34 | Přečteno: 1394x | Diskuse| Společnost

Josef Myslín

Průběžný důchodový systém - cynická loterie bez možnosti výhry

Kdyby vám někdo nabídl los za pětistovku s možností výhry dvě stovky, asi byste ho poslali do jisté části lidského těla, kterou ze slušnosti nezmíním (však všichni víme). Přesto všichni podobnou hru hrajeme, losy kupujeme každý měsíc - a přitom ani nemáme možnost z této hry vystoupit a se slovy "díky, nemám zájem" prostě losy přestat kupovat. Touto nechutnou a nevýhodnou loterií je náš "slavný" průběžně financovaný důchodový systém, který tak vehementně obhajují různí sociální inženýři. Pro ně má tato loterie nemalé výhody, pro její nedobrovolné hráče znamená v drtivé většině garantovanou prohru a garantovanou ztrátu.

17.9.2007 v 8:00 | Karma: 25,46 | Přečteno: 1334x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Verdikt Ústavního soudu - diktatura soudů zpečetěna

Před nedlouhou dobou jsem napsal článek, ve kterém jsem se vcelku ostře opřel do české justice, do jedné ze složek moci v této zemi. Kritizoval jsem neomezenou moc soudů, ničím a nikým zvnějšku neovlivnitelnou a nekontrolovatelnou. Mnozí mě za tuto razanci kritizovali, což samozřejmě je v demokracii legitimní. Jejich základní protiargument zněl ve smyslu, že soudní moc musí být nezávislá na politicích. Dnešní nález pléna Üstavního soudu však jasně dokazuje, že mám v tomto ohledu bohužel pravdu - soudci jsou neomezenými vládci této země, ničím a nikým nekontrolovatelní.

13.9.2007 v 8:00 | Karma: 42,35 | Přečteno: 5375x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Ach ta reklamština - bezplatné? odsamcaď, pocamcaď...

Slůvko bezplatné je asi kouzelné... jen málo slov má takovou moc ovlivnit davy. Stačí, aby si politik dal do programu toto slůvko a jistě naláká davy chtivých čehokoliv bezplatného. Bezplatný, toť rovná se bez platby. Och, jak lákavě zní možnost dostat něco, zač nebudu platit. Co však slůvko bezplatné ve skutečnosti znamená? Znamená opravdu absenci platby? Ani náhodou - bezplatnost je de facto jen ekvilibristika s penězmi - platba se jen přesouvá v čase a místě. Ano, malé skupině lidí je dopřána bezplatnost skutečná. My ostatní si bezplatné služby velmi draze platíme, navíc bez možnosti se služeb zříci, bez možnosti zajisit si je lépe či levněji a dokonce bez možnosti skutečné kontroly jakosti. Ten, kdo vám slibuje cokoliv bezplatného, vám říká - já určím, kolik zaplatíte (a nebude to málo) a já také určím, co za to dostanete (a nebude toho mnoho). A protože de jure budete užívat bezplatnou (plátcem bude někdo jiný) službu, nebudete mít právo o ničem rozhodovat.

12.9.2007 v 8:00 | Karma: 28,93 | Přečteno: 2036x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

O výročí útoků na WTC a multikulturalismu v praxi...

Přesně před šesti lety jsem seděl v přednáškovém sále a napjatě poslouchal výklad přednášejícího, když tu najednou vběhl do místnosti nějaký člověk s výkřikem - zapněte si televizi, stalo se něco strašného. Zapnutá televize jeho slova bohužel potvrdila - letadla s teroristy narazila do budov Světového obchodního centra a New Yorku a způsobila jejich zničení. V milionech tun suti, řítících se z výšky až několika stovek metru, zahynulo několik tisíc lidí. Několik tisíc lidských osudů, které byly šíleným rozhodnutím islámských fanatiků ze dne na den otočeno o stoosmdesát stupňů. V troskách však také nadobro zmizel sen o světě s alespoň elementární bezpečností...

11.9.2007 v 9:01 | Karma: 23,55 | Přečteno: 1035x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Státní zaměstnanci versus ti ostatní...

Odbory sdružující státní zaměstnance opět protestují. Nelíbí se jim, že vláda pro příští plánuje s navýšením platů o "pouhých" 1,5 procenta. S tím, že pokud šéfové jednotlivých institucí sníží stavy, budou moci těm zůstavším zaměstnancům přidat více. Ačkoliv reformu jako celek kritizuji a kritizovat nepřestanu, tento krok je evidentně správný. Státních zaměstnanců je příliš mnoho a efektivita státního sektoru je tristní. Každý podnikatel vám potvrdí, že kdyby nějaká firma pracovala stejně efektivně jako stát, zkrachuje dříve, než stačíte okem mrknout. A že vláda odborářům neustoupila ani o píď, je pro vládu bodem plusovým - není nejmenší důvod nechat se vydírat...

11.9.2007 v 8:00 | Karma: 25,06 | Přečteno: 2233x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Milí Rakušané, Rakousko-Uhersko již dávno neexistuje...

... a Čechy již nejsou vaší kolonií. Uvědomte si to laskavě, vážení pánové Gusenbauere, Darabosi a další, kteří mají neustálé touhy buzerovat suverénní stát, jakým má vlast, Česká republika bezesporu je. Uvědomte si laskavě, že nejsme povinni skákat, jak si u vás ve Vídni pískáte. Uvědomte si také, že máte nejen práva, ale také povinnosti, mezi které patří například umožnění volného pohybu zboží a osob mezi našimi zeměmi - a povolením blokád hraničních přechodů tuto svou povinnost jednoznačně porušujete. Takže se, milí Rakušané, smiřte s tím, že Česká republika, resp. její představitelé, budou činit rozhodnutí, která se vám líbit nebudou. Můžete nesouhlasit, ale to je tak všechno...

29.8.2007 v 9:40 | Karma: 33,29 | Přečteno: 2145x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Nezávislé soudy nebo diktatura justice? Příkláním se k druhému...

Před mnoha a mnoha lety byl vymyšlen princip dělby moci, který dodnes používáme. Tento model počítá s třemi oddělenými a nezávislými složkami moci - mocí výkonnou (exekutivou), zákonodárnou (legislativou) a soudní (jurisdikcí). Důvod je jediný, zabránit tomu, aby nikdo nemohl najednou uchopit veškerou moc a stát se diktátorem. Ovšem šedivá je teorie a zelený strom života... no, spíše je ten strom docela uvadající... stále častěji mám pocit, že žijeme vlastně v diktátu moci soudní. Nebo snad máte po sérii stupidních až zločinných soudních verdiktech, proti kterým není žádné obrany, jiný pocit? Opravdu máte pocit, že skutečná demokracie připouští tak nesmírnou moc uzavřené sorty nevolených a zvenčí neodvolatelných hodnostářů - moc nad životem a smrtí prostých lidí, nikým neomezenou a nekontrolovatelnou?

29.8.2007 v 7:45 | Karma: 34,29 | Přečteno: 2457x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Rathův staronový cíl - koryto za každou cenu...

Tak si dnes můžeme přečíst, že nás starý známý, doktor David Rath, má zájem nahradit Petra Bendla v křesle středočeského hejtmana. Článek má zajímavý titulek - "Rath má nový cíl. Stát se hejtmanem středních Čech". O jakémpak novém cíli se zde hovoří? Cíl je stále stejný - dostat se ke korytu, kde lze hrabat pod sebe. Tento člověk nemá sebemenší ideové zázemí, je mu jedno, jaký dres momentálně nosí - důležité je jen a pouze to, zda mu dotyčný dres může vynést slušné koryto. Pokud ne, jdeme dál, politických stran a jiných organizací, kde ještě tento "kouzelník" nebyl, je dostatek. To dnes nehrozí - programová prázdnota sociální demokracie vyvolala stav, který Rahovi nadmíru vyhovuje. Stav, kdy je v zoufalosti vytvořen nepřítel, jemuž jsou přičteny všechny hříchy světa a kdy uspěje ten, kdo soupeře co možná nejvíce urazí. Tím nepřítelem je samozřejmě ODS. A tak soudruh Rath vytahuje se tvé brašny jeden hulvátský náboj za druhým a nazývá ODS stranou mafiánského kapitalismu a morálního bahna. Co naplat, že v oněch dobách vlády ODS byl "horlivým členem" této strany, že ano. Časy se mění...

27.8.2007 v 12:42 | Karma: 35,50 | Přečteno: 2269x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Nenazývejme řidiče dobytkem, prosím... dobytek si to nezaslouží...

Toto označení totiž nevystihuje podstatu věci. Nebo si snad někdo myslí, že ona pro lidi nadmíru užitečná zvířata, jejichž jmény titulujeme piráty silnic, jsou schopna srovnatelného jednání? Myslí si snad někdo, že by se takový růžovoučký pašík posadil za volant ožralý jak zákon káže a s naprostým klidem zabil rodinu vracející se z dovolené či na ni míříci (a poté se s klidným svědomím vymlouval na osobu blízkou)? Nebo snad myslíte, že se kravička jednoho dne rozhodne, že místo dávání mléka se pokusí ze silnice udělat startovací dráhu? Ne, přátelé, takových kousků, při kterých se z úctyhodného vynálezu stává smrtící zbraň, je schopen jen člověk.

27.8.2007 v 7:45 | Karma: 22,88 | Přečteno: 1386x | Diskuse| Společnost

Josef Myslín

Když je socialismus skvělý, proč nežijete socialisticky, soudruzi?

"Za základní příčinu stupňujících se problémů světa i naší společnosti považuje KSČM kapitalismus." - tak přesně touto větou začíná preambule programu KSČM. "Základním programovým cílem politiky KSČM je socialismus,..." - a takto začíná druhý odstavec. A následuje květnatý popis ráje na zemi, kterého se dočkáme, pokud by tady někdy někdo dokázal socialismus implementovat. No jen si to přečtěte - a pak sami sobě pravdivě odpovězte - vy jim opravdu věříte, že takový ráj na zemi vybudují?

22.8.2007 v 10:30 | Karma: 31,57 | Přečteno: 1638x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Jsem občanský demokrat. Ale takovou "reformu" podporovat nemohu...

Není dne ani hodiny, aby vládní koalicí připravovaná reforma nejitříla vášně. Hovoří o ní politici na nejvyšší úrovni, hovoří o ni ekonomové, hovoří o ní chlapi v hospodách. A v podstatě ze všech stran se ozývá kritika. Tímto článkem se ke kritice připojuji. Reforma (pokud tu slátaninu můžeme takto vůbec nazývat) je prostě špatná - i kdyby kdokoliv tvrdil cokoliv jiného. A kdo dělá věci špatné, musí prostě počítat s tím, že nebude chválen. A pokud vláda otočí kormidlo na opačnou stranu a popře principy vládnutí, které si při svém nástupu stanovila, pak se nelze divit, že její počínání kritizuje i člen největší vládní strany.

21.8.2007 v 7:45 | Karma: 28,25 | Přečteno: 1445x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Boj o euthanasii jako boj o svobodu jednotlivce?

Euthanasie, milosrdná smrt. Čas od času se toto téma stane tématem klíčovým, či alespoň jedním z klíčových témat. Okamžitě se vyrojí jako vosy houfy zarytých obhájců i zarytých odpůrců. Kam se zařadím já? Mezi konstruktivní obhájce. Jinými slovy - jsem pro, ale vnímám argumenty odpůrců a přál by si, aby v zákoně, který euthanasii bude jednou upravovat (věřím, že bude), některé z námitek byly velmi pečlivě upraveny. Ovšem mezi argumenty jsou také takové, se kterými nejenže nesouhlasím, ale zásadně protestuji proti tomu, aby se vůbec braly v potaz. Tyto argumenty jsou totiž útokem na svobodu jednotlivce. A ta je pro mě posvátnou...

20.8.2007 v 14:09 | Karma: 18,06 | Přečteno: 960x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

O antikomunismu a malých českých práskačích...

V poslední době se nám aféry práskačů z řad známých osobností jen množí. A mnoho lidí dochází k vystřízlivění - jej, ten oblíbený herec, táto, on práskal komoušům. K daleko většímu vystřízlivění byste však, milí čtenáři, došli při pročítání tzv. seznamu spolupracovníků. Tisíce a tisíce jmen - není vůbec možné, že byste v takovém seznamu nenašli někoho ze svého okolí, možná i své známé či dokonce kamarády, se kterými chodíte na pivo či kafíčko. Samozřejmostí je, že při vytahování pravdy na světlo boží se vždy rozstvítí jiskra antikomunismu. Jak to vůbec s tím antikomunismem a s těmi práskači je?

17.8.2007 v 8:36 | Karma: 16,18 | Přečteno: 932x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Odbory a odboráři - je to k smíchu nebo k pláči?

Na pultech novinových stánků může humoruchtívý zákazník najít celou řádku méně či více vyvedených titulů, které nabízí skvělé pobavení ((a některé skutečně skvěle pobaví). Ovšem poslouchat některé odborářské bossy, to je co se týká humoru o třídu výše. Věty, které z některých takových zástupců pracujícího lidu vycházejí, prostě mou bránici v klidu nenechají. No jo, ale když se má bránice uklidní a smích pomine, začnu přemýšlet - vždyť tihle lidé mě na rozdíl od redaktorů Trnek Brnek nechtějí pobavit, oni to, co říkají, myslí smrtelně vážně. Zakřivení mých úst se velmi rychle změní. Ne ne, slova odborářů nejsou k smíchu, ona jsou k pláči. Pak ale promluví další odborář a já se opět začnu smát. Tak teď vážně nevím... No posuďte sami...

16.8.2007 v 8:00 | Karma: 22,48 | Přečteno: 1123x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Pomáhejme nejprve doma!!

Neštěstí bohužel nechodí po horách, ale po lidech. A tak se skoro denně dozvídáme, kde se zase objevily rozsáhlé záplavy, kde udeřila tsunami, kde hurikán, kde spadl most, kde krupobití zničilo úrodu, kde zuří válka, kde... A tak by se dalo pokračovat snad do nekonečna. A téměř okamžitě po záběrech inkriminovaného místa postiženého pohromou se vyrojí různé nevládní neziskové organizace pořádající různé sbírky, které mají dotyčným nějakým způsobem pomoci. Ne, v žádném případě nechci říci, že je na tom něco špatného. Ale - položím otázku - neměli bychom si napřed vyřešit domácí problémy a zajistit, aby ti, kdo potřebují pomoc u nás doma, byli uspokojeni a bylo jim pomoženo? A věřte mi, že takových lidí je u nás stále více než je záhodno...

15.8.2007 v 8:50 | Karma: 16,89 | Přečteno: 903x | Diskuse| Politika