Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

všd

9. 9. 2011 23:22
Víš, co by mohli napsat bolševici?

Mohli by napsat: "V Jáchymově, tam to bylo ještě v pohodě. Porovnejte si úmrtnost v Jáchymově a v Terezíně, vždyť v tom Jáchymově byla mnohonásobně nižší. A navíc, do Terezína se zavíralo i malé děti, to my, komunisti, zavírali do táborů jen dospělé."

Takže argumentace Terezínem je zvrácená. Ostatně, i samotní komunisti, kdykoli někdo v době jejich vlády něco kritizoval, psali že v minulosti bylo hůř. Takže tudy cesta nevede, s takovými argumenty lze přesvědčit pouze přesvědčené.

0 0
možnosti

lubossula

23. 8. 2011 12:41
mozna vam uniklo to zasadni.

Jedno slovo muze mit nekolik vyznamu a to se navic jeste muze menit v case. Slovo ghetto je jednim z nich. Jiste mělo jiny vyznam ve spojeni s zidovskym narodem, jiste melo jeste jiny vyznam v dobe holocaustu. Jiny vyznam ma dnes. Nekde tomu rikaji slum, nekde ghetto. Vedu bych z toho nedelal. Ono byt bohac v dobe, kdy existovala ghetta jako Terezin, znamenalo uplne neco jineho nez dnes... Tenkra mestsky bohacnemel ani pomysleni na cestu k mori, dnes tam pravidelne jezdi i ti, kterym bychom skoro rekli, ze jsou chdui... Cas bezi a obsah pojmu se meni......

0 0
možnosti

MacX

23. 8. 2011 11:45
2 poznámky

Ne, že byste, autore, neměl svůj kus pravdy. Ale pravda jsou taky přinejmenším 2 věci:

1. V kapitalismu je nezaměstnanost systémový jev. To, že nějakých 5-10% nezaměstnaných (v krizi více) není jejich volba, ani lenost, ale systémová nutnost. Pro ty, kdo začnou blábolit, že nezaměstnanost "vytvářejí" dávky a sociální systém, odkazuji na hospodářskou krizi ve 30. letech, kdy ještě ve většině zemí žádné dávky nebyly, ale nezaměstnanost ano, a dost vysoká.

2. Co se týče Romů, tak ty skoro nikdo není ochoten zaměstnat, tudíž jejich téměř 100%-tní nezaměstnanost je dost logická. Já jsem svého času působil jako vedoucí pracovník v jedné organizaci a prostě jsem si nedovolil Roma zaměstnat, protože bych velmi rychle ze svého místa letěl.

0 0
možnosti

Josef Myslín

23. 8. 2011 11:48
Re: 2 poznámky

1. Není práce pro všechny, je pro každého. A pak - nezaměstnaní prostě na trhu neuspěli. Tudíž nemají morální právo žít si dobře, když nikomu nejsou přínosem. Prostě musí se snažit, aby byli lepší a práci získali. Tato trvalá nutnost zlepšovat se je motorem pokroku.

2. Tohle je způsobeno zejména tím, že drtivá většina nic nenabízí, má záznamy v trestním rejstříku, nulovou kvalifikaci, nulové pracovní návyky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3276x
Informatik, pravicově orientovaný člověk...