Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Socka

9. 2. 2009 16:55
Autor je lhář

Lže například o právu veta (to se samozřejmě neruší), o tom, že Brusel přikazuje (nic takového neznám, znám pouze "27 členských zemí se skoro vždy jednomyslně shodne"). Nic o počtu dětí v jeslích nám také nikdo nediktuje (je nám pouze říkáno, že by nebylo špatné, kdyby jsme to udělali tak a tak - nic víc)... Lže v podstatě ve všem.

0 0
možnosti

Tholdrin

15. 2. 2009 17:33
Re: Autor je lhář

Překvapivě není. Skutečně by právo Veta nebylo v mnoha případech možné uplatnit - neměli by jsme na něj nárok. Stačila by na odhlasování dané věci prostá většina. Samozřejmě - ani zdaleka ne u všech by to takhle fungovalo - ale v samotné smlouvě je klička která umožňuje aby tento systém "přesouvání systému jednomyslnosti do sféry většinové volby" byl prováděn dále jenvětšinovou volbou. To znemená že jakmile by byl schválena smlouva, nebyl by problém pro ně takto postupně změnit vše na většinový systém. Navíc smlouva zavádí to že do EU parlamentu by ani nevstupovaly všechny menší státy ale že by se střídaly. Takže i když by jsme měli dále právo veta tak by jsme ho někdy nemohli použít prostě proto že by jsme u hlasování vůbec NEBYLI!

Krom toho zavádí dost nových věcí jako je garance obrany každého ze států všemi ostatními a v podstatě předání vlády nad obrannou politikou do Bruselu.

0 0
možnosti

rezjir

9. 2. 2009 10:58
Buď budeme mít Lisabonskou smlouvu

tedy nějakou podobu evrospké integrace, nebo socilaismus typu KLDR, kterému se nejlépe daří v izolaci. Co si vyberete?

0 0
možnosti

Tholdrin

15. 2. 2009 17:33
Re: Buď budeme mít Lisabonskou smlouvu

To je zavádějící a lživé.

0 0
možnosti

snegon

9. 2. 2009 9:50
Na to lze říci jenom už mnohokrát řečené.

Jsme li s někým ekonomicky spojeni, pak nepomůže stát na trucpozicích. Jediná cesta je se zůčastnit jednání společně s ostatními.

0 0
možnosti

meloun.rudy

8. 2. 2009 22:15
Proč pořád strašíte těmi banány a okurkami?

Copak nevíte, že EK zrušila směrnici o zákazu prodeje nevzhlednéhoovoce a zeleniny? To byste měl ať nestrašíte kravinami.

Je zřejmé, že se přijetím LS dostaneme do jisté závislosti ne EU, ale bruselská byrokracie je na rozdíl od té pražské alespoň profsionální, výkonější a hůře korumpovatelná. To za prvé.

Za druhé nechápu, broč by bohatým zemím jako Německu, Francii nebo Španělsku mělo záležet na tom, aby zotročili chudáky Čechy, pivní brouky Pytlíky, kteři vědí všrchno na světě a mají báječný smysl pro humor?

Nenechte se vysmát, člověče.

Máme šanci se zapojit do něčeho, co je úspěšné a má budoucnost a tu si nenecháme od nějakých všeználků překazit.

0 0
možnosti

Josef Myslín

8. 2. 2009 22:22
Re: Proč pořád strašíte těmi banány a okurkami?

Už jen to, že taková směrnice vůbec někdy mohla projít, svědčí o nekompetentnosti EK. Profesionální? Nesmysl. Je neefektivní stejně jako ta naše. Jen s tím, že tu už neovlivníme nijak.

Bohatým zemím? Německo i Francie mají ohromné problémy, jejich sociální systémy jsou na spadnutí, nezvládají to. Využít menší země se vždy hodí, mimochodem všechnky kroky tohle ukazují.

Úspěšné? EU není schopna konkurovat jiným silným hráčům. Tak prosím, nemažte nám med kolem úst. 

0 0
možnosti

cenzuramodreidnes

8. 2. 2009 22:03
Jelikož lidi rádi sponzorují ČEZ a neberou plat za práci něk

několik měsíců makají jako otroci a plat nepotřebují![>-]Rv

0 0
možnosti

Josef Myslín

8. 2. 2009 22:08
Re: Jelikož lidi rádi sponzorují ČEZ a neberou plat za práci něk

Neplacení mzdy (stejně jako neplacení jakékoliv platby vyplývající ze smlouvy) považuji za zločin. A to dokonce za zločin nesmírně závažný a společensky velmi nebezpečný.

Nicméně nechápu souvislost s mým článkem.

0 0
možnosti

bull.terrier.pro.cenzora

8. 2. 2009 21:49
Bude legrace,

až za pár let, pokud Lisabon projde, budou různé "Armády osvobození" klást bomby pod auta eurohujerů ;-D. Ale popravdě tomu moc nevěřím. Euro skončí dřív než ho příjmeme a i EU nebude mít v současném provedení dlouhého trvání. První se pohádají francouzi s němci o to, zda Malý Napoleon bude prezident a francouština jedinným jazykem EU. Angličani se tomu budou uculovat a naši anální alpinisti natírat hlavu lubrikantem, aby se jim tam lépe klouzalo ;-D. Něco tak nesourodého, jako současná EU, nemůže mít dlouhého trvání ;-)

0 0
možnosti

kolonie

8. 2. 2009 21:48
Když

...člověk vidí tu modrou smečku lumpů, tunelářů a podvodníku prosazující kapitalismus 30 let,tak  bych okamžitě předal všechny pravomoce do Bruselu.!

0 0
možnosti

Josef Myslín

8. 2. 2009 21:51
Re: Když

Oranžoví snad nekradli, nekorumpovali, netunelovali? A ti bruselští jsou snad jiní? V jiných státech není korupce? Ti, kteří jsou tady, byli zvoleni NÁMI. Ti, kteří jsou v Bruselu, ty neovlivníme. Tady, v ČR, máte možnost zvolit novou stranu, která se jistě objeví. Tam, v Bruselu, nic volit nebudete, tam budete jen poslouchat.

0 0
možnosti

HUMPHREY

8. 2. 2009 21:45
Ano

R^R^R^[>-]

0 0
možnosti

Totedyne

8. 2. 2009 21:43
svobodný občan, bla bla bla

Já se taky považuji za svobodného občana, proti Lisabonské smlouvě ale nic nemám. A co se týče údajných regulací EU, tak to jsou přehnané kecy. Mne nijak EU neomezuje.

0 0
možnosti

HUMPHREY

8. 2. 2009 21:45
Re: svobodný občan, bla bla bla

No, to je mi vás pak líto. Přicházíte o mnohé, když nepoužíváte tu věc na svém krku...

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3276x
Informatik, pravicově orientovaný člověk...