Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Josef Myslín

18. 9. 2008 13:59
Přidaná hodnota

Vysvětlím tím, co jsem myslel. Dříve zde byla huť... v té pracoval kvalifikovaný hutník a vytvářel hodnoty. Huť se zavře a hutník není třeba. On ale nic jiného než hutníka dělat neumí, hutník však třeba není. Tudíž je pro něj nutné, aby si našel něco jiného. A já jsem chtěl naznačit, že mnoho lidí v ne mladém věku se prostě už nic nového, co by mělo vysokou přidanou hodnotu, nechce nebo nedokáže naučit. Tudíž jediná možnost, jak je zaměstnat, je najít pro ně uplatnění v profesi, která žádnou velkou kvalifikace nevyžaduje. A tam platí, že přidaná hodnota příliš velká není. Ale práce je to potřebná, to bezesporu. Ale je jasné, že ekonom bude raději chtít IT firmu než montovnu, protože ať chcete či ne, přidadná hodnota IT firmy je prostě vyšší.  

0 0
možnosti
PJ

patockajan

18. 9. 2008 14:42
Re: Přidaná hodnota

No, hlavní potíž je v tom, že i kdyby ten váš hutník (prodavačka, učitel, úředník...) chtěl, tak jej do té vaší IT firmy, třeba TietoEnatoru, nikdo nepřijme.  Lépe řečeno, přijal by až v okamžiku, že by mladí informatici na trhu došli. Což ještě dlouho, dlouho nehrozí. A tak, co teď, čekat, až bude tolik IT firem, že vyzobou trh práce? Tak už jsme na Ostravsku čekali dobrých 18 let, a nic.

0 0
možnosti
MM

myskamiki

18. 9. 2008 14:19
Re: Kratky film o Beskydcanu

hlavne zvatlani Kostalove je velmi erudovane! Po stavbe prehrady Moravka to je vcelku usmevne. Asi Vam priskrtim pramen Moravky, mam ho nad chalupou ;-D;-D

0 0
možnosti
RP

radim36

18. 9. 2008 11:47
možnost

To se podle mně nedá řešit jinak než  počkat až udělají nějakou souditelnou chybu, dát dohromady peníze nebo třeba občanské sdružení a vysoudit na nich za zdržení několikamiliónovou náhradu škody.

0 0
možnosti
PJ

patockajan

18. 9. 2008 11:27
Největší přidaná hodnota je zdravý rozum

Souhlasím, s vámi, pane Myslíne. Jsem rád, že vedení kraje nepodlehlo rétorice některých chytrolínů, kteří ohrnují nosy na "montovnami."  Jistě, bylo by krásné, kdyby celé Ostravsko bylo mávnutím proutku Sillicon Valley, ale to je utopie větší, než bolševický komunismus. Kde na takové výroby seženete kvalifikovanou pracovní sílu? To si někdo představuje, že se milion  lidí nad 30 let hromadně přeškolí na programátory? Na Ostravsku se dnes třeba chytá TietoEnator, ale kromě seniorských odborných pozic, na běžné provozní pozice nemá nikdo nad 35 šanci.

0 0
možnosti
JM

Josef Myslín

18. 9. 2008 12:05
Re: Největší přidaná hodnota je zdravý rozum

Víte, já rozhodně nejsem příznivcem "montoven" a rozhodně odmítám gigantické investiční pobídky těmto montovnám. Ale pokud nějaká ta firma chce v ČR podnikat, nebráním se. Ovšem s tím, že předem víme, co je to zač a že budeme řešit možné další konsekvence. Čili montovny ano, ale rozhodně ne jako státní priorita, na kterou jdou miliardy nás všech. Protože tak drahá pracovní místa se nevyplatí. To je prostý ekonomický fakt. Vedení kraje podle mě jednalo přesně tak, jak si myslím, že by mělo. Tzn. reálně zhodnotilo situaci, montovnu bralo jako dobrý nápad, nicméně ne za cenu, že se lidem ukradne majetek. Také krajští představitelé nikdy nepodporovali velikášské snahy socialistů o dotace těchto montoven. Mimochodem, TietoEnator = můj zaměstnavatel. :-)

0 0
možnosti
FP

forhend

18. 9. 2008 9:23
Pán je asi

kamarádem pana hejtmana...Potom se člověk dozví, že SM kraj je třetí nejhůře hodnocený kraj z celé republiky...pokud chcete více, najděte si to!!!

0 0
možnosti
JM

Josef Myslín

18. 9. 2008 10:17
Re: Pán je asi

V čem hodnocený, kým hodnocený? :-)

0 0
možnosti
MM

myskamiki

18. 9. 2008 8:53
boha

Zatorsky, ne Zamarsky, ten byl nejaky koordinator ci kyho slaka

0 0
možnosti
MM

myskamiki

18. 9. 2008 8:52
mno

Beskydcan - no comment, potkam toho hnupa Kostala, tak mu narvu vidle do (Y). Ty jeho kecy o Beskydech, bez jakekoliv znalosti historie, jsou na vyliskani.

Hyundai - strukturalni nezamestnanost v MSK zpusobenou utlumem tezkeho prumyslu vyresime tak, ze tu postavime montovnu, ktera po skonceni opet vyprodukuje struturalni nezamestnanost. No nevim, jestli to je dobre reseni, ale budiz.

No a to oslavovani predstavitelu kraje. Kdyz vidim co provadeji s letistem, ktere dost vyuzivam, tak se  mi otvira kudla v kapse, hlavne u Robina Uda z Celadne. Zamarsky ma soukrome letiste, kde si postavil opravnu. Pro obcany kraje je Mosnov o nicem, to uz se vyplati letet z Katowic. A to bylo pred 15ti lety pomalu polni letiste.

0 0
možnosti
JM

Josef Myslín

18. 9. 2008 10:19
Re: mno

Bohužel, lidé ve středním a vyšším věku, zvyklí na manuální práci, se často prostě jen tak nenaučí dělat něco, co má vysokou přidanou hodnotu. Nikdy z nich prostě neuděláte profíky v nových oborech. :-(

0 0
možnosti
RK

Radek0075

18. 9. 2008 7:41
Myslín, tedy jsem

:-P

0 0
možnosti
E

editi

18. 9. 2008 7:34
Myslíne,

v tomto článku už zase z tebe hovoří modrý trotlík. Oni ty aktivisté jsou také jenom lidi a vidí ten svět také jinak než v té modré barvě. Trochu tolerance by ti neškodilo.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3276x
Informatik, pravicově orientovaný člověk...