Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kaca01

24. 1. 2008 1:57
Dryml: Nebereme poplatky, zato kašleme na matky...

Dovolte pánové, abych vnesla jeden ryze ženský příspěvek ... Porodnice Vrchlabí je ve své oblasti  porodů fenomén, a pokud jen trochu upustíte od své politicko levo pravé diskuze, tak snad uznáte, že vymlouvat se na nemoc primáře je poněkud alibistické. Nebudu vás zatěžovat informacemi k boji o přežití, kterým tato porodnice za poslední dva roky prošla. Stručně a jasně, po rozpadu týmu zakladajících lékařů, celonárodní panice těhotných, že příjdeme o centrum přirozených porodů, po obnovení oddělení. vč. návratu Dr. Kavana a zestabilnění situace příjde p. Dryml s bojkotem placení poplatků a pár dní na to uzavře vyhlášenou porodnici s tristním důvodem. Naprosté znevážení práce lidí, kteří se zasloužili o znovuzrození porodnice. ;-€Chápu, že vám tento úhel pohledu není blízký, ale věřte, že ženě těsně před porodem sakra ano!

0 0
možnosti

Josef Myslín

24. 1. 2008 13:51
Re: Dryml: Nebereme poplatky, zato kašleme na matky...

Naopak, tento pohled je mi velmi blízký. Je to totiž pohled člověka, na kterého situace prakticky doléhá. Přeci jen porodnice je místem, kde nikdy jako pacient nebudu.

Jasně je vidět, že pro normálního občana je důležitější kvalitní oddělení než neplacení 30 Kč poplatků...

0 0
možnosti

Jose Chroustal

23. 1. 2008 15:26
z vašeho psaní mám p. Myslíne velice nepříjemný pocit

Působíte na mě jako konzervativní bolševik. Jako horlivý Pavlík Morozov schopen udat vlastní rodiče, že nazaplatili poplatek u lékaře.

0 0
možnosti

Sicilanka

23. 1. 2008 8:35
Porodnice

Zavření porodnice ve Vrchlabí je důsledek toho, že tato porodnice naprosto respektovala matky a panoval individuální přístup k rodícím. Žádné hup na stůl, nástřih, křik, v pět ráno budíček, zákazy a příkazy. A myslím že to dělalo zlou krev u ostatních porodnic, protože ve Vrchlabí dokázali, že to jde, že jde chovat se k rodící ženě jako k člověku, ne jako k dobytku, číslu ve statistice. A politika ČSSD je přece o tom všechno všem stejně, žádná individualita, nedej bože si připlatit abych měl něco lepšího než ten vedle, protože ten je sociální případ a nemá na to a pak by to nebylo spravedlivé. Jen na závěr - určitě nejsem zastánce ODS, co dělají v poslední době není šťastné (i když jsou limitovaní počtem hlasů ve sněmovně) ale hodně mi vadí buranská a ukřičená politika Jirky Paroubků. Všechno jen napadá, všude jsou agenti, za vším jsou úplatky. Hlavně že on je svatý, pan bývalý pingl.

0 0
možnosti

Petr Chadim

22. 1. 2008 20:45
já tomu nerozumím

Přece propagátor kapitalistického zdravotnictví nemůže soukromé nemocnici nařizovat jaké má a nemá mít oddělení. Připomíná mi to odporné regulace a dirigování. Tyhle věci mají přece řešit tržní mechanismy, co vás u těch konzervativců učej?

0 0
možnosti

Josef Myslín

22. 1. 2008 21:14
Re: já tomu nerozumím

Ale já přeci nikomu nic nenařizuji. Jen se podivuji nad tím, jak někdo na jednu stranu honí politické body i za cenu nedodržení zákona a na druhou stranu se mu jeho podnik rozpadá pod rukama. Nenařizuji, ale hovořím o neschopnosti ředitele, který uzavře oddělení s tím, že je primář nemocný.

0 0
možnosti

Dennys

22. 1. 2008 19:26
Vcelku vystizne

Populista Dryml (pro zajimavost drive propagator nesmyslu zvaneho "devitalisace nadoru" - tuto "skvelou" metodu nastesti nepraktikuji ani ve Vrchlabi) vsadil na reklamni a volebni kampan, ktera v Cechackove nemuze neuspet. Jinak se ani nedivim, ze doktori z Vrchlabi prchaj. Jenom masochista muze v cesko-nemecke nemocnici pracovat v jeji ceske casti za "plat", ktery tam Dryml nabizi.;-D;-D

0 0
možnosti

honzajaka

22. 1. 2008 19:29
Re: Vcelku vystizne

Na záporný revers ti to udělají

0 0
možnosti

honzajaka

22. 1. 2008 17:28
No

články lidí nenávidějících ČSSD jsou velmi zábavné aspoň čtyřikráv v jedné větě je napsáno socan. Kolikrát je to v tomto článku zminěno?

Když s takovými lidmi člověk mluví je to pořád na jedno kopyto Neustále aspoň v každé druhé větě zmíní že nenávidí socany, trochu jednostranná konverzace ne.

Myslím že inteligentnímu člověkovi to stačí říct jednou a stačí to

0 0
možnosti

Josef Myslín

22. 1. 2008 18:33
Re: No

Já v žádném případě necítím nenávist k ČSSD. Nemám rád socialistické řešení - na jednu stranu populisticky rozdávat a bránit jakémukoliv navýšení povinností, na druhé straně se jen dívat, jak se systém bortí pod rukama.

0 0
možnosti

Boban

22. 1. 2008 17:26
Karmuji

Článek zase až tak špičkový není. Ale když vidím ty reakce "inteligentů", kteří se zmůžou na větu pouze se slovy o modrých ptácích a nic jiného, tak tomu článku karmu dávám. Ať mu stoupne a klikne na něj víc čtenářů a poznají názory pana Myslína.

0 0
možnosti

MUDr. Svoboda

22. 1. 2008 16:21
To opravdu chcete dát české zdravotnictví Myslínům ?

Jak to zdravotnictví v ČR asi může dopadnout, když už do zdravotnictví bude mluvit i takové vemeno jako je Josef Myslín, Zkuste hádat, milí čtenáři.

0 0
možnosti

Josef Myslín

22. 1. 2008 16:24
Re: To opravdu chcete dát české zdravotnictví Myslínům ?

Opět další osobní útok... s nulovou informační hodnotou, bez jediného argumentu...

0 0
možnosti

tadybyl

22. 1. 2008 15:29
Čeče, Pepo

Nějak bys měl začít psát o tej reformně další fakta.

Prezentuj také sdělení oficielního bulletinu VZP, že když pojištěnec nebude mít doklad o zaplacení u lékaře se svým pojištěneckým číslem, razítkem zařízení a podpisem a u nich nebude mít od lékaře záznam (jak zajistit, že to vždy pošlou do pojišťovny?) nezapočítáva se mu nic do limitu.

Stejná klausule platí i pro učet z lékárny. Bez čísla pojištěnce to je k ničemu. Tam musí být i hrazená částka, ale jen toho nejlevnějšího léku, ne, kolik bylo zaplaceno.

Doporučuji si přečíst zákon č. 33 z roku 1888 o zdravotním pojištění. Když jeden v rodině pracoval, platil 3% ze mzdy pojistného, a byla pojištěna celá rodina včetně dětí a to léčbou u pojištěneckého lékaře, v nemocnici a použití léků a to představ si,

zadarmo.

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

22. 1. 2008 15:45
Re: Čeče, tadybyle

A to léčení zadarmo v tom roce 1888 zahrnovalo i léčbu lekémie, vyšetření na tomografu, mamografu, pobyt na jednotce intenzivní péče, transplantace orgánů... Nebo to zahrnovalo dlahu na zlomeninu a acylpirín při chřipce? Ono zdravotnictví se poněkud zdokonalilo. Víme? A za tu cenu, kterou jste uvedl bychom dnes měli opravdu ten paralen bezplatně. Jenže ten si dneska můžem dovolit ze svého. Ten tomograf etc. těžko z jednoho 3%-ního odvodu pro celou rodinu.

0 0
možnosti

hella.k

22. 1. 2008 14:41
Čeče,Pepo

Čeče Pepo. Nemám nic proti poplatkům, ale musí to být k něčemu platné. Tento krok vlády modrých strak přispěl pouze k tomu, že jedna část obyvatel přináší efekt nikoli do státní kasy, ale do kapes soukromých lékařů. A to si myslím nebyl dobrý krok ministra zdravotnictví Šulínka a jeho dvojčete:-) kuřbambulínka.

0 0
možnosti

guam

22. 1. 2008 15:14
Re: Čeče,Pepo

Mám pocit, že to nerozumíte, Všechny zdravotní pojišťovny budou dávat všem doktorům o těch 30 Kč méně, tak že oni ušetří a doktor,  ten zůstane na svých

0 0
možnosti
  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3276x
Informatik, pravicově orientovaný člověk...