Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Janov 2008: čitelné poselství parazitům i politikům - bude hůř!!

Měla to být sešlost, jakých se v této zemi koná ročně mnoho. Na litvínovském sídlišti Janov, obývaném mnoha nepřizpůsobivými jedince, se chystala exhibovat marginální politická strana, doprovázená nevelkou skupinkou hladce vyholených týpků. Jejich cílem bylo demonstrovat proti parazitismu části obyvatel Janova, parazitismu, který je nám, denně pracujícím, obecně znám. Výsledkem mnoha předchozích podobných akcí, končících většinou obyčejnou rvačkou, byla maximálně senzacechtivá reportáž bulvárních médií. V pondělí se však stalo něco, co asi nikdo nečekal. Zoufalí lidé, léta trpící spolužitím s parazity a frustrovaní naprostou ignorací svého práva na slušný život ze strany příslušných úřadů a institucí, vzali právo do svých rukou a přidali se k davu mířícímu k Janovu. Další, méně radikální, poskytovali demonstrantům slovní i materiální podporu. Poprvé v porevoluční historii došlo k tomu, se lidé postavili proti příživníkům. Dnes můžeme slyšet obavy z masových nepokojů. Dle mého jsou oprávněné. Lidem došla trpělivost a poslali jasné poselství příživníkům i politikům. Milí příživníci, milí politici, dokážete toto poselství pochopit včas, dříve, než dojde k nejhoršímu?

Mám-li říci dvěma slovy, co se stalo, pak tato slova budou znít takto - politici selhali. Pokud mi bude dovoleno rozepsat, pak politici selhali naprosto skandálním způsobem. A nejedná se o selhání ve smyslu toho, že se některý politik zpil pod obraz či že si někde "ulil" nějaký ten "meloun". Toto selhání politiků (napříč politickým spektrem, napříč všemi úrovněmi řízení) může zapříčinit nástup extremismu, jeho proniknutí do nejvyšších struktur státu, v krajním případě pak proměnit české ulice ve válečnou zónu, jakou známe z denního televizního vysílání. Jen s tím rozdílem, že tato válečná zóna nebude "tam daleko", ale "tady, setsakra blízko". A dotkne se téměř každého z nás.

Že v české společnosti jsou lidé, jejichž primárním cíle je přežít na úkor jiných lidí, bez jakýchkoliv zásluh či snah, je všem známo. Ona tato skutečnost není ani v ničem výjimečná. Tito parazité totiž existují v jakékoliv lidské společnosti, ba dokonce existují i mimo lidskou společnost, tedy ve zvířecí říši. Co je neobvyklé a nepochopitelné, je fakt, že ti, které jsme si zvolili, tedy politici, odmítají jednat způsobem logickým, tedy možnost parazitování na společnosti a jejích slušných členech omezit. Ba co více, tito naši zástupci, placení z peněz právě těch pracovitých a slušných, se otevřeně staví proti svým živitelům. Příživa je tolerována či dokonce podporována, parazité jsou označováni jako znevýhodnění chudáčci, vina za jejich sociální situaci je dávána nám, slušným lidem, a ti z nás, kdo se ozvou, jsou médií vláčeni jako rasisté a asociálně smýšlející jedinci, srovnatelní s Hitlerem.

Ačkoliv, musím říci, že občas politici přiznají, že s jistými skupinami jsou problémy, nabízená řešení jsou však skandální a rozlícenost ve společnosti jen podporují. Tato řešení jsou rozličná, ale jedno mají společné. Vždy jsou za naše peníze proti nám, na náš úkor, zatímco pro škůdce a parazity jsou více než výhodná. Feťákům dáme čisté jehly, aby si mohli v klidu fetovat (a my půjdeme pěkně hákovat, aby na to bylo). Bezdomovce budeme zadarmo léčit a platit jim noclehárny a zábavné programy (a my můžeme v klidu platit zdravotní problémy a řešit, zda letos vůbec bude na rekreaci). Romům dáme krásné nové byty, když si ty své dosavadní zničili a vybydleli (a my se budeme v klidu zabývat tím, kde vzít na dnešní splátku hypotéky). Metoda cukru a biče. Jen s tou úpravou, že parazitům cukr a na slušné bič. Ti slušní jsou zde jen proto, aby ony humanistické programy zafinancovali a pak drželi huby. Jenže toto řešení politiků počítalo s tím, že "daňový poplatník" bude tu hubu opravdu držet a to na věky věků. Holt jste se, milí politici, těžce přepočítali.

Politici způsobili ještě další zlo. Komunismus, fašismus, nacismus, toť odporné, zločinné a zavrženíhodné režimy. Přesto hlavními hrdiny pro mnohé litvínovské občany byli pohrobci nacistů. Přestože nacismus znamenal zotročení naší vlasti, přestože v koncentračních táborech zemřelo mnoho našich spoluobčanů, přestože mnozí naši spoluobčané museli živořit v nelidských podmínkách, přesto všechno jsou příznivci této pro mě nepřijatelné ideologie vnímáni jako hrdinové. Nejen v Litvínově, ale všude tam, kde s jejich příchodem zalézají parazité "do děr". Oni jediní způsobují v očích příživníků strach. Je velice smutné, vážení zvolení zástupci, že zoufalí lidé se nemohou spolehnout na stát (či dokonce jsou státem nuceni parazity podporovat) a musí se v této své obrovské zoufalosti obracet na kohokoliv, kdo zrovna jde kolem a nabízí "řád a pořádek". Kam takové "řády a pořádky" vedou, jsme již v historii zažili. Těžko to však mohu vyčítat člověku, který nechce nic jiného než žít v bezpečí, čistotě, neobtěžován parazitem. Vyčítám to tomu, kdo problém parazitismu neřešil a zoufalého člověka dohnal do kouta. A tím jsou naši politici.

Jo, už krásné české přísloví říká - tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. I když zde by spíše mělo být - tak dlouho necháš parazita parazitovat, až se národ nas... (naštve). A národ naštvaný, milí politici, prostě je. Doba, kdy lidé mlčeli, byla velmi, velmi dlouhá, ale bohužel. Když dopustíte, aby léta snášel příkoří ze strany parazita, a ještě ho donutíte, aby svými daněmi financoval parazitův život, nedivte se, že jednou prostě pohár trpělivosti přeteče. Pohár je právě naplněn po okraj, přičemž tam, kde jste jej svou arogancí otloukli více, již pomaličku, po kapkách, přetéká. Jestli chcete, aby z kapiček byl proud, který nás všechny smete, pak dále pokračujte v ignoraci problému a jeho bagatelizaci. Mějte však na paměti, že my nic takového nechceme. My chceme jediné. Zákony, které budou preferovat slušné a naopak tvrdě trestat neslušné. Zákony, které nedovolí nikomu přiživovat se na úkor jiného a které příživníka rychle a efektivně srovnají do latě. A nakonec úřady a instituce, které budou tyto normy aplikovat, padni komu padni. A pokud nám budete zkoušet argumentovat různými pseudohumanistickými spolky či evropskými institucemi, které by se mohly v případě razantního postupu ozvat, pak dobře zvažte, zda vám skutečně přátelské poplácávání po zádech od eurobyrokratů či pseudohumanistů vyváží nepokoje v českých ulicích.  

Autor: Josef Myslín | čtvrtek 20.11.2008 7:10 | karma článku: 41,70 | přečteno: 3663x
  • Další články autora

Josef Myslín

Alexandrovci byli skvělí. A ty, pražská kavárno, mi můžeš (víš co)...

Jsme oba poměrně pracovně vytížení. Koncert Akademického sboru písní a tanců Ruské armády A. V. Alexandrova, známého spíše pod názvem Alexandrovci, jsme si ovšem ujít nenechali. A rozhodně nelitujeme. A pražská kavárna nám může...

19.10.2015 v 9:06 | Karma: 39,71 | Přečteno: 2222x | Diskuse| Ostatní

Josef Myslín

Mirko Němcová, jděte už konečně k čertu!

Vysoce nevážená paní Němcová, dlouho jsem váhal, neboť času rozhodně nemám nazbyt, notabene pak k tomu, abych se věnoval někomu, jehož politická kariéra je fakticky u konce a kdo jen zoufale kope kolem sebe v zoufalé snaze vrátit se na výsluní. Nicméně vaše poslední výroky týkající se prezidenta republiky a jeho plánované cesty do Moskvy jaksi způsobilo, že pohár mé trpělivosti přetekl. A já si našel čas potřebný k napsání tohoto otevřeného dopisu.

18.3.2015 v 8:00 | Karma: 48,64 | Přečteno: 39849x | Diskuse| Ostatní

Josef Myslín

O 17. listopadu, pravdě, lásce, svobodě, demokracii a pokrytectví

Pětadvacet let. Čtvrt století. Děti, které se narodily v ten památný den, jsou již dospělé, mají dostudováno, mnozí mají slibně nastartovanou kariéru, jiní třeba neuspěli a jejich život je spíše o paběrkování. Takhle to holt v kapitalismu chodí. Někteří mají krásné rodiny, jiní jsou potřetí rozvedení. I takový je život a na tohle aktuální společenské zřízení moc vliv nemá. Dnes tedy máme státní svátek, všude jsou vyvěšeny naše krásné státní vlajky a mnozí oslavují. Já oslavovat nehodlám. Není co. A než někdo spustí litanie o tom, že jsem komunista, bolševik a obdivovatel Klémy Gottwalda, tak rovnou říkám, že děkuji soukolí dějin, že ukončilo tehdejší režim. A kdybych byl věřící, budu za tohle denně děkovat Bohu. Ale odmítám pokrytecky opomíjet, jak dnes, pětadvacet let po změně režimu, neustále klademe vinu za vše špatné těm minulým a jak se tu plíživě, tu otevřeně vracíme k praktikám, u kterých jsem si bláhově myslel, že spadly do propadliště dějin společně s minulým režimem.

17.11.2014 v 9:00 | Karma: 35,95 | Přečteno: 1922x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Pane prezidente, děkuji Vám...

Vážený pane prezidente Klausi, zbývají poslední hodiny, kdy Vám přináleží toto oslovení. Zítra poprvé po více než dvou desítkách let nebude před vaším jménem oslovení značící vysokou ústavní funkci, ale budeme Vás oslovovat pouze občanským jménem, případně Vaším akademickým titulem profesor, byť jsem přesvědčen, že Vám více bude vyhovovat forma první. Osobně se Vám přiznávám, že mne Váš odchod z politiky mrzí, byť je odchodem řádným, očekávaným a neodvratným. Byť pochopitelně netuším, zda se případně do politiky hodláte vrátit, a to v jakékoliv pozici či funkci, dovoluji si Vám poděkovat za těch více než dvacet let práce pro Českou republiku a její občany.

7.3.2013 v 22:20 | Karma: 33,40 | Přečteno: 2049x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Malé silvestrovské zamyšlení...

Rok se s rokem sešel a je tu opět poslední den v roce. Končí rok 2012 a na jeho místo se pomalu, ale neúprosně dere rok 2013. Na rok 2012 budeme mít různé vzpomínky. Někdo dobré, někdo špatné. Někomu se povedl životní úspěch, někdo byl povýšen, někdo se oženil, někdo se stal otcem či matkou, někdo poznal skvělé přátele. Naopak jiní byli propuštěni, jiní přišli o své nejbližší, jiní poznali, že přátelé jsou přáteli jen v dobré, nikoliv však ve zlém. Takový už je život. Minulost nezměníme, z minulosti se můžeme jen poučit. Žádný rok totiž nemůže být tak dobrý, aby ten další nemohl být lepší. A žádný rok nemůže být tak špatný, aby ten další nemohl být ještě horší. Tak jaký ten nový rok vlastně bude?

31.12.2012 v 12:55 | Karma: 10,96 | Přečteno: 772x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Počasí v Česku opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, sníží teploty

28. dubna 2024  7:47

Počasí v Česku dnes opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3276x
Informatik, pravicově orientovaný člověk...