Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Z těch rudejch keců se mi chce zvracet... nemáme snad paměť?

Jako přesvědčenému demokratovi mi skutečně nemůže být lhostejné, že komunisté vesele obsazují krajské úřady a pomalu, ale jistě, se připravují na převzetí moci v celé české republice. Logické tedy bylo, že jsem se se svými přáteli z Mladých konzervativců zúčastnil akcí, ve kterých jsem veřejně vyjádřil svůj nesouhlas s nástupem komunistů. Odpovědí nám, odpůrcům komunistů, byla odpověď softkomunisty Paroubka, karieristy Ratha a komunisty Dolejše. A tak, místo veselých oslav 19. výročí sametové revoluce a návratu demokracie do naší vlasti, jsem nucen reagovat na skandální prohlášení výše uvedené "svaté trojice".

Začnu softkomunistou Paroubkem. Ne, milý bývalý člene nejužšího vedení České strany socialistické, přívěšku strany komunistické, bývalý vrcholný manažere v komunistických jídelnách, na komunisty si v této zemi nikdy nezvykneme. Ba co více, my si dokonce ani zvykat nechceme. Komunismus znám jen z vyprávění starších a věřím, že i v den své smrti budu moci vyslovit přesně stejnou větu. Já chápu, že pro vás jsou ideje února 1948 stále živé, nicméně pro nás také. My dobře víme, co nám únor tohoto roku přinesl. Byl to nástup totality, doby vraždění, zavírání a perzekucí těch, kdo si dovolili mít jiný názor či kdo chtěli žít jinak, nekomunisticky. Stovky mrtvých, tisíce perzekuovaných a národ s převrácenými hodnotami. To je výsledek vašich živých idejí. Já chápu, že tehdy vás tyto ideje dostaly k moci, chápu, že i dnes vás tyto ideje vyzdvihují k moci. Ale tisíce jiných dovedly na popraviště, do uranových dolů či v lepším případě do mnoha let nesvobody a strádání duševního i materiálního. Z kdysi prosperující země komunisté udělali obrovský koncentrační tábor, ve kterém se poslušným zacpaly huby tzv. sociálními jistotami nevalných kvalit. Díky, o jistotu bídného přežívání v socialistické šedi neustále kořeněnou rudou ideologickou propagandu vám skutečně nestojíme. Mějte tedy na paměti, že na komunisty si zvykat nehodláme.

Dalším výtečníkem, který se ozval a jako vždy pronesl perlu, je karierista David Rath. Ne, pane někdejší (neúspěšný) člene Občanské demokratické strany, člene několika dalších stran a nový oranžovorudý hejtmane krásného Středočeského kraje, nevidím důvod, proč by mí kolegové měli jít demonstrovat před dům Petra Bendla. Jste to vy, kdo se spolčil s komunisty, jste to vy, kdo má plnou zodpovědnost za jejich návrat k moci. A hlavně nikomu, prosím, nevykládejte, že jste měl v úmyslu vytvořit s ODS plnohodnotnou a funkční koalici. To vám neuvěří snad ani malé děti, které jinak věří jak na Ježíška, tak na Mikuláše. Ale na konstruktivního a konsensuálního Ratha, to asi těžko. My dobře víme, že vaším cílem je jakékoliv dobře placené korýtko a že vaším jediným programem je vulgarita, hulvátství a populistické rozdávání z veřejných zdrojů, přičemž důsledky tohoto rozdávání jsou vám u zadní části těla. Opravdu si myslíte, že Petr Bendl bude jednat s člověkem, který ho veřejně označoval jako tuneláře, zloděje a podvodníka? Opravdu si myslíte, že ODS bude jednat se stranou, jejímž jediným cílem je probendit krajský rozpočet v podobě různého kupování si těch či oněch voličů? Vy jste skutečně mohli uspět jen a pouze u těch komunistů. Ti, stejně jako vy, mají v programu rozdělování voličů dle třídního klíče, přičemž jedny trošku podmázneme, druhé trošku okrademe a sami se pěkně uvelebíme v křesle (funkci si libovolně doplňte). Mějte tedy na paměti, že Mladí konzervativci protestují proti těm, kdo se s komunisty paktují, ne proti těm, kdo stojí pevně za svým demokratickým názorem.

Poslední, koho si hodlám vzít na paškál, je komunista Dolejš. Tento umírněný člen Komunistické strany Čech a Moravy se snažil vzbudit dojem, že jeho strana není totožná s předlistopadovou KSČ. Jistě, z hlediska fyzické podstaty asi totožná vážně není. Ale názorově? Uvědomme si, co je jádrem názvu obou stran (a samozřejmě k nim můžeme přidat i další komunistické strany - Slovenska, Sovětského svazu či třeba Pobřeží slonoviny, pokud i tam byl rudý mor importován). Jádrem je označení Komunistická strana. To ostatní je jen taková omáčka, která může maximálně sloužit k místopisnému označení areálu, ve kterém ta či ona odnož "strany světového proletariátu" působí. Základ je stejný. Marxovo "vědecké pojednání" o tom, proč má jedna skupina lidí bojovat proti druhé, Leninovo "vědecké pojednání" o tom, jak má jedna skupina bojovat proti druhé či Stalinovo praktické provedení boje. A vážený pane Dolejši, když slyším vaši mládež, která veřejně velebí zločince Gottwalda a komunisty zavražděnou Miladu Horákovou označuje za zločince, otevírá se mi kudla v kapse. A nemylte se, i vaši "dospělí" členové se občas "ukecnou", resp. vlastně přiznají barvu - skutečný program a skutečné záměry komunistů. Zejména se tak děje na různých oslavách, kde nás, antikomunisty, moc nečekáte, a kde si tedy na rozdíl od masmédií nedáváte takový pozor na jazyk. Komunismus jako ideologie je zločinný, zavrženíhodný a nereformovatelný. A komunistické strany jako nositelky této ideologie prostě nemohou být pro demokrata přijatelné. I kdyby se vyměnilo veškeré členstvo (což se jistě říci nedá), i kdybyste odškodnili všechny oběti komunismu (což se jistě nestalo), nikdy, pokud zůstanete komunisty v komunistické straně, nemůžete být zbaveni nálepky příznivců zločinné ideologie. Mějte tedy na paměti, že i kdybyste svou komunistickou stranu natřikrát přejmenovali, dokud budou jejím základem komunistické myšlenky, považujeme ji za stejnou, jaká tady 40 let vládla.

Zkrátka a dobře - komunisté nejsou dobrou volbou pro Českou republiku. Plně respektuji, že mnou preferovaná pravice prohrála, plně respektuji inaugurace sociálnědemokratických vítězů na posty hejtmanů či vicehetjmanů. To je politika, to je demokratické "střídání stráží", které je normální a pro demokracii tolik potřebné. Mimochodem, jedním z prvních mých činů po zjištění výsledků krajských voleb byl telefonát "kamarádovi z opozice", ve kterém blahopřeji vítězi. Proč? Protože takto to považuji za správné ve férové soutěži politických názorů. Co pro mě a mé kolegy z MK přijatelné není, je kupčení se svobodou. V mnohých krajích byly hlavním tématem odpuštěné regulační poplatky. Kdo souhlasil s tímto "programem" ČSSD, je s ní u koryta. Jak jinak to lze nazvat než jako prodej svobody za tři pětky? Mladí konzervativci i já sám ctíme demokracii, ctíme výsledky voleb. Nikdy však nebudeme ctít ty, pro něž je demokracie je prostředkem k jejímu svržení a k nastolení různých forem nesvobod. I nadále tedy budeme upozorňovat na nebezpečí, které na nás číhá v podobě postupného zanášení rudých bacilů do státní správy.

Autor: Josef Myslín | úterý 18.11.2008 7:15 | karma článku: 47,02 | přečteno: 12696x
  • Další články autora

Josef Myslín

Alexandrovci byli skvělí. A ty, pražská kavárno, mi můžeš (víš co)...

Jsme oba poměrně pracovně vytížení. Koncert Akademického sboru písní a tanců Ruské armády A. V. Alexandrova, známého spíše pod názvem Alexandrovci, jsme si ovšem ujít nenechali. A rozhodně nelitujeme. A pražská kavárna nám může...

19.10.2015 v 9:06 | Karma: 39,71 | Přečteno: 2222x | Diskuse| Ostatní

Josef Myslín

Mirko Němcová, jděte už konečně k čertu!

Vysoce nevážená paní Němcová, dlouho jsem váhal, neboť času rozhodně nemám nazbyt, notabene pak k tomu, abych se věnoval někomu, jehož politická kariéra je fakticky u konce a kdo jen zoufale kope kolem sebe v zoufalé snaze vrátit se na výsluní. Nicméně vaše poslední výroky týkající se prezidenta republiky a jeho plánované cesty do Moskvy jaksi způsobilo, že pohár mé trpělivosti přetekl. A já si našel čas potřebný k napsání tohoto otevřeného dopisu.

18.3.2015 v 8:00 | Karma: 48,64 | Přečteno: 39849x | Diskuse| Ostatní

Josef Myslín

O 17. listopadu, pravdě, lásce, svobodě, demokracii a pokrytectví

Pětadvacet let. Čtvrt století. Děti, které se narodily v ten památný den, jsou již dospělé, mají dostudováno, mnozí mají slibně nastartovanou kariéru, jiní třeba neuspěli a jejich život je spíše o paběrkování. Takhle to holt v kapitalismu chodí. Někteří mají krásné rodiny, jiní jsou potřetí rozvedení. I takový je život a na tohle aktuální společenské zřízení moc vliv nemá. Dnes tedy máme státní svátek, všude jsou vyvěšeny naše krásné státní vlajky a mnozí oslavují. Já oslavovat nehodlám. Není co. A než někdo spustí litanie o tom, že jsem komunista, bolševik a obdivovatel Klémy Gottwalda, tak rovnou říkám, že děkuji soukolí dějin, že ukončilo tehdejší režim. A kdybych byl věřící, budu za tohle denně děkovat Bohu. Ale odmítám pokrytecky opomíjet, jak dnes, pětadvacet let po změně režimu, neustále klademe vinu za vše špatné těm minulým a jak se tu plíživě, tu otevřeně vracíme k praktikám, u kterých jsem si bláhově myslel, že spadly do propadliště dějin společně s minulým režimem.

17.11.2014 v 9:00 | Karma: 35,95 | Přečteno: 1922x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Pane prezidente, děkuji Vám...

Vážený pane prezidente Klausi, zbývají poslední hodiny, kdy Vám přináleží toto oslovení. Zítra poprvé po více než dvou desítkách let nebude před vaším jménem oslovení značící vysokou ústavní funkci, ale budeme Vás oslovovat pouze občanským jménem, případně Vaším akademickým titulem profesor, byť jsem přesvědčen, že Vám více bude vyhovovat forma první. Osobně se Vám přiznávám, že mne Váš odchod z politiky mrzí, byť je odchodem řádným, očekávaným a neodvratným. Byť pochopitelně netuším, zda se případně do politiky hodláte vrátit, a to v jakékoliv pozici či funkci, dovoluji si Vám poděkovat za těch více než dvacet let práce pro Českou republiku a její občany.

7.3.2013 v 22:20 | Karma: 33,40 | Přečteno: 2049x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Malé silvestrovské zamyšlení...

Rok se s rokem sešel a je tu opět poslední den v roce. Končí rok 2012 a na jeho místo se pomalu, ale neúprosně dere rok 2013. Na rok 2012 budeme mít různé vzpomínky. Někdo dobré, někdo špatné. Někomu se povedl životní úspěch, někdo byl povýšen, někdo se oženil, někdo se stal otcem či matkou, někdo poznal skvělé přátele. Naopak jiní byli propuštěni, jiní přišli o své nejbližší, jiní poznali, že přátelé jsou přáteli jen v dobré, nikoliv však ve zlém. Takový už je život. Minulost nezměníme, z minulosti se můžeme jen poučit. Žádný rok totiž nemůže být tak dobrý, aby ten další nemohl být lepší. A žádný rok nemůže být tak špatný, aby ten další nemohl být ještě horší. Tak jaký ten nový rok vlastně bude?

31.12.2012 v 12:55 | Karma: 10,96 | Přečteno: 772x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3276x
Informatik, pravicově orientovaný člověk...