Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O makajících gádžích a křiku pseudohumanistů...

Ejhle, humanisté a etnobyznysmeni se nám zase cítí dotčeni a pohoršeni. Co jen si to ten Šulc dovolil, když nechal instalovat billboardy s nápisem "Gádžové makejte, ať se máme líp"? Prý je to protiromské, xenofobní, rasistické a já nevím, jaké ještě... No, rasistické to skutečně je. O tom není žádná pochybnost. Ale nikoliv proti Romům, ale proti majoritě. On totiž hejtman Šulc není autorem té slavné věty, on jen zkopíroval, co viděl někde na zdi na jistém, nechvalně známém sídlišti. Autorem je pak člověk, vzhledem k označení "gádžové" snadno zařaditelný, který naprosto zjevně rasisticky rozdělil společnost na dvě skupiny - gádže, kteří mají jen povinnost makat, a Romy, kteří se mají mít dobře. Pročpak, milí pseudohumanisté a etnobyznysmeni, najednou nekřičíte, že je to rasismus, který musí být co nejpřísněji potrestán? Odpovím za vás... i vy jste totiž rasisté a jasně dáváte najevo, že co smí Rom, to gádžovi je zapovězeno...

A že tento rasismus je běžný, ačkoliv Ústava i všechny další zákony jí podřízené hovoří o tom, že občané České republiky mají totožná práva a totožné povinnosti, je, jak mi jistě každý potvrdí, zcela zřejmé. Ano, rasismus Romů vůči majoritě je mnohem většího rozsahu než rasismus majority vůči Romům. Zatímco ten druhý je otázkou v podstatě marginálních skupin poblázněných týpků (navíc je zákonem jasně označený za nezákonný), rasismus, kterým trpí majorita, je v současné době již součástí systému a v podstatě proti němu neexistuje obrana. Ba co více, jakýkoliv pokus o obranu ze strany majority se obrací proti majoritě, resp. proti jejímu členu, který se o obranu pokusil. Bránící se člověk je sám označen za rasistu, xenofoba či Hitlerova pohrobka. A to jen proto, že žádá, aby všichni měli stejná práva a stejné povinnosti. Inu, co je dovoleno Jovovi (Romovi), není dovoleno volovi (gádžovi).

Že nevěříte? Zkuste tedy vybydlet svůj byt, případně za bydlení či související služby neplatit. Oj, jak rychle půjdete na ulici, případně budete bydlet v temné a chladné kobce, protože energie budou odpojeny. Tento vývoj situace je správný, nicméně pro některé občany neplatí. Existují velkolepé plány oprav vybydlených sídlišť (maskováno za pojem integrace romského etnika či řešení romské otázky), vše samozřejmě z veřejných zdrojů, tedy z našich peněz. Vystěhování romských neplatičů a jinak problémových lidí je pak nazýváno deportacemi a je srovnáváno s cestami "nepohodlných" na smrt v koncentračních táborech. A to už nehovořím o tom, že gádžo jen těžko získá státem dotované doučování svých dětí, státem dotovaného romského asistenta (porovnejme - rodiče handicapovaných dětí musí poníženě prosit, aby stát dotoval asistenta pro jejich dítě - příživník má pro své dítě asistenta jako samozřejmost). Chcete poslat dítě na tábor? Pak si připravte pěkných pár tisícovek. Nemáte totiž možnost čerpat dotace na prázdninové pobyty pro obyvatele sociálně vyloučených lokalit. Nikde se však nehovoří o tom, že se tito lidé sami sociálně vyloučili svým způsobem života.

Ono to má ale ještě jednu stránku. Oni ti pseudohumanisté a etnobyznysmeni nemají za cíl pomáhat Romům. V jednom mají tito lidé pravdu. Všichni Romové nejsou stejní. Všichni nekradou, všichni nežijí ve špinavých ghettech, všichni nežijí ze sociálních dávek. No jo, jenže ti, kteří nekradou, nežijí v ghettech a na živobytí si vydělávají prací, nejsou těmi, kteří by snad etnobyznysmeny zajímali. Tito mají své životy, jsou řádnými občany, jsou respektováni okolím. Na těch se nejenže nedá vydělat ve formě přísátí se ke státním penězovodům, oni by etnobyznysmeny, kteří jim jen dělají ostudu, často hnali klackem. Etnobyznysmeni se snaží v majoritě vyvolat pocity viny. Viny za to, že existují lidé žijící ve vybydlených bytech (jako bychom je snad vybydleli my), lidé bez práce (jako bychom my mohli za to, že nemají vzdělání a ani své děti neposílají do škol) či lidé žijící v tzv. hmotné nouzi (nu, taková nouze to jistě nebude, když všichni víme o oslavách probíhajících do brzkých ranních hodin). A pak se snaží společnosti nabídnout naprosto neúčinné projekty (ze kterým jim ovšem zůstane něco za nehty), kterými by majorita svou vinu mohla odčinit. Tak těmto lidem vzkazuji jediné. Za nic vinu necítím, protože za nic z toho zodpovědnost nemám. A mám-li se vyjádřit k nápisu vytvořenému jistým občanem na jistém sídlišti, pak povím jediné. Gádžo bude makat, ale vy se lépe mít nebudete.

A co dál? Hejtman Šulc jen poukázal na problém, o kterém všichni víme. Existují skupiny, které se přiživují na práci nás, kteří denně vstáváme a odcházíme do zaměstnání. A pak existují jiné skupiny, které se nám snaží říci, že jít denně do práce, platit za bydlení, nedělat binec a vůbec žít spořádaně, je špatné, je to něco, za co bychom se měli stydět. A jako pokání bychom měli v maximální možné míře podpořit ty občany, které lze označit jako práce se štítící. A my bychom dnes měli podpořit právě hejtmana Šulce a všechny ty, kteří říkají opak. Pracovat a žít slušně je normální a má být odměněno. Nepracovat a žít neslušně není normální a má být potrestáno. A řešení je jediné a jednoduché. Vykašlat se na romské a jiné otázky a vytvářet prostředí, ve kterém skutečně platí to, co říká Ústava. Tedy že občané mají stejná práva a stejné povinnosti a že je nepřijatelné rozlišovat lidi na etnickém či národnostním základě. A předem vím, že etnobyznysmeni budou proti, protože by přišli o své lehké živobytí.

Autor: Josef Myslín | pondělí 6.10.2008 7:31 | karma článku: 38,20 | přečteno: 2814x
  • Další články autora

Josef Myslín

Alexandrovci byli skvělí. A ty, pražská kavárno, mi můžeš (víš co)...

Jsme oba poměrně pracovně vytížení. Koncert Akademického sboru písní a tanců Ruské armády A. V. Alexandrova, známého spíše pod názvem Alexandrovci, jsme si ovšem ujít nenechali. A rozhodně nelitujeme. A pražská kavárna nám může...

19.10.2015 v 9:06 | Karma: 39,71 | Přečteno: 2222x | Diskuse| Ostatní

Josef Myslín

Mirko Němcová, jděte už konečně k čertu!

Vysoce nevážená paní Němcová, dlouho jsem váhal, neboť času rozhodně nemám nazbyt, notabene pak k tomu, abych se věnoval někomu, jehož politická kariéra je fakticky u konce a kdo jen zoufale kope kolem sebe v zoufalé snaze vrátit se na výsluní. Nicméně vaše poslední výroky týkající se prezidenta republiky a jeho plánované cesty do Moskvy jaksi způsobilo, že pohár mé trpělivosti přetekl. A já si našel čas potřebný k napsání tohoto otevřeného dopisu.

18.3.2015 v 8:00 | Karma: 48,64 | Přečteno: 39849x | Diskuse| Ostatní

Josef Myslín

O 17. listopadu, pravdě, lásce, svobodě, demokracii a pokrytectví

Pětadvacet let. Čtvrt století. Děti, které se narodily v ten památný den, jsou již dospělé, mají dostudováno, mnozí mají slibně nastartovanou kariéru, jiní třeba neuspěli a jejich život je spíše o paběrkování. Takhle to holt v kapitalismu chodí. Někteří mají krásné rodiny, jiní jsou potřetí rozvedení. I takový je život a na tohle aktuální společenské zřízení moc vliv nemá. Dnes tedy máme státní svátek, všude jsou vyvěšeny naše krásné státní vlajky a mnozí oslavují. Já oslavovat nehodlám. Není co. A než někdo spustí litanie o tom, že jsem komunista, bolševik a obdivovatel Klémy Gottwalda, tak rovnou říkám, že děkuji soukolí dějin, že ukončilo tehdejší režim. A kdybych byl věřící, budu za tohle denně děkovat Bohu. Ale odmítám pokrytecky opomíjet, jak dnes, pětadvacet let po změně režimu, neustále klademe vinu za vše špatné těm minulým a jak se tu plíživě, tu otevřeně vracíme k praktikám, u kterých jsem si bláhově myslel, že spadly do propadliště dějin společně s minulým režimem.

17.11.2014 v 9:00 | Karma: 35,95 | Přečteno: 1922x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Pane prezidente, děkuji Vám...

Vážený pane prezidente Klausi, zbývají poslední hodiny, kdy Vám přináleží toto oslovení. Zítra poprvé po více než dvou desítkách let nebude před vaším jménem oslovení značící vysokou ústavní funkci, ale budeme Vás oslovovat pouze občanským jménem, případně Vaším akademickým titulem profesor, byť jsem přesvědčen, že Vám více bude vyhovovat forma první. Osobně se Vám přiznávám, že mne Váš odchod z politiky mrzí, byť je odchodem řádným, očekávaným a neodvratným. Byť pochopitelně netuším, zda se případně do politiky hodláte vrátit, a to v jakékoliv pozici či funkci, dovoluji si Vám poděkovat za těch více než dvacet let práce pro Českou republiku a její občany.

7.3.2013 v 22:20 | Karma: 33,40 | Přečteno: 2049x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Malé silvestrovské zamyšlení...

Rok se s rokem sešel a je tu opět poslední den v roce. Končí rok 2012 a na jeho místo se pomalu, ale neúprosně dere rok 2013. Na rok 2012 budeme mít různé vzpomínky. Někdo dobré, někdo špatné. Někomu se povedl životní úspěch, někdo byl povýšen, někdo se oženil, někdo se stal otcem či matkou, někdo poznal skvělé přátele. Naopak jiní byli propuštěni, jiní přišli o své nejbližší, jiní poznali, že přátelé jsou přáteli jen v dobré, nikoliv však ve zlém. Takový už je život. Minulost nezměníme, z minulosti se můžeme jen poučit. Žádný rok totiž nemůže být tak dobrý, aby ten další nemohl být lepší. A žádný rok nemůže být tak špatný, aby ten další nemohl být ještě horší. Tak jaký ten nový rok vlastně bude?

31.12.2012 v 12:55 | Karma: 10,96 | Přečteno: 772x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

OBRAZEM: Při stavbě metra prorazili sklep. Radost měli i archeologové

27. dubna 2024  19:06

9. května uplyne padesát let od zahájení provozu pražského metra. Na spuštění nevzpomínají jen...

Situace na frontě se zhoršuje, řekl šéf ukrajinské armády. Rusko postoupilo

27. dubna 2024  17:50

Sledujeme online Operační i strategická situace ukrajinských vojsk na frontě se má sklon zhoršovat. Velitel...

Sokoly povede dosavadní místostarosta Martin Chlumský, rozhodl výbor

27. dubna 2024  17:35

Do čela České obce sokolské (ČOS) zvolil výbor Sokola podle očekávání dosavadního prvního...

Triumf českých středoškoláků. Zvítězili v soutěži NASA s návrhem dálkové opravy družic

27. dubna 2024  17:21

Pětice českých středoškoláků uspěla ve finále prestižní mezinárodní soutěže Conrad Challenge v...

  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3276x
Informatik, pravicově orientovaný člověk...