Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

...v krajských a senátních volbách však ODS plně podporuji

Včera jsem napsal článek, který vzbudil bouřlivé emoce. Ano, napsal jsem článek, který se poměrně tvrdým způsobem opřel do předsedy české vlády, Mirka Topolánka, i do vlády jako celku. U mnohých jsem si získal sympatie, u mnohých jsem tvrdě narazil. Za svým názorem si však stojím stejně pevně, jako si za ním stál mistr Jan Hus. Ale stejně pevně si stojím i za tím, že ODS jako celek je stranou, která má co nabídnout, jak programově, tak personálně, a že tuto stranu plně podporuji v nadcházejících krajských a senátních volbách. Zejména za kandidáty, kteří kandidují v Moravskoslezském kraji, mém regionu, stojím zcela pevně a rozhodnutě...

Teď si jistě mnozí z vás pomyslí, že jsem poněkud schizofrenní a že vlastně nevím, co chci. Ne, to vím naprosto přesně. Kritizoval jsem vládu a jejího předsedu a mimo jiné jsem napsal, že mě mrzí, že vláda komplikuje před volbami situaci poctivým a slušným komunálním politikům. Ano, ODS je z převážné většiny, ba dokonce drtivé většiny, složena z lidí, kteří chtějí dělat normální politiku mající za úkol zlepšovat situaci v jednotlivých regionech. Budu hovořit zejména o našem kraji, který dobře znám, protože jsem jako člen ODS s kandidáty mnohokrát rozmlouval, účastnil se předvolebních akcí a navíc jako od narození Ostravák dobře vidím, jakým způsobem místní politici pracují či nepracují. A ti z ODS pracují, pracují dobře, a proto věřím, že dostanou šanci pracovat i nadále.

Začněme kandidátem na hejtmana, Ing. Evženem Tošenovským. Výraznější postavu byste hledali velmi těžko... vzrůstem, ale především osobními i politickými kvalitami. Krátce po revoluci byl zvolen primátorem Statutárního města Ostravy. V této funkci prokázal, že je dobrým lídrem, jemuž jde především o dobré jméno města a o to, aby se ve městě lidem dobře žilo. Změny, které první politická garnitura v Ostravě nastartovala, jsou dodnes viditelné. Město získalo výborný rating, který zvýšil jeho důvěryhodnost, byl vybudován první integrovaný záchranný systém, který při katastrofálních povodních zabránil mnohem většímu neštěstí a který byl vysoce oceňován odbornou veřejností. I další kroky vedly k tomu, že se z Ostravy, špinavého průmyslového města, pomalu, ale jistě stala moderní metropole nově budovaného regionu. Jako primátor vyvinul Evžen Tošenovský maximální úsilí směřující k tomu, aby nutná restrukturalizace regionu měla co nejmenší sociální dopady. Nelze se tedy divit, že po vzniku Moravskoslezského kraje se úspěšný primátor stal hejtmanem. A tam opět, s novou energií, začal pracovat pro svůj region. Moravskoslezský kraj se stal vyhledáváným sídlem pro zahraniční investory a tak se zde, poprvé v historii, objevily firmy, které hledaly vysoce kvalifikovanou pracovní sílu, takže absolventi místních škol již nemuseli odcházet do jiných regionů. Tento příliv investorů neochabuje ani dnes a dnes prostory pro tyto investory spíše chybí než přebývají. Husarským kouskem hejtmana bylo vyjednávání o automobilce Hyundai. Lidským, korektním přístupem dosáhl dohody, aniž by musel prostým lidem vyhrožovat vyvlastněním a pomstou okolí. O vztahu Evžena Tošenovského k našemu kraji svědčí i fakt, že ve chvíli, kdy mohl usilovat o post šéfa ODS, se rozhodl zůstat a pomáhat dále našemu kraji. Za hejtmanem navíc stojí velmi kvalitní tým náměstků, radních, asistentů, i těch, kdo krajskou samosprávu podporují v zázemí. Volební heslo "Budujeme společně úspěšný kraj" může každý obyvatel kraje na vlastní oči potvrdit. Proto si myslím, že by se Ing. Evžen Tošenovský měl opětovně stát hejtmanem Moravskoslezského kraje. Je to dobrý hejtman.

Dalšími volbami, které nás letos čekají, jsou volby senátní. I zde má ODS k dispozici trumf - křeslo senátora bude obhajovat současný senátor, prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., který teprve nedávno rozšířil řady občanských demokratů. Profesor Roubíček patří k významným odborníkům působícím na Vysoké škole báňské. Za svůj odborný život vychoval celou řadu inženýrů, vědců a kvalitních odborníků, výrazným způsobem přispěl také k dalšímu poznání vědy. Po revoluci mnoho let působil v nejvyšším vedení školy, ať už jako rektor školy či její prorektor. V této pozici výrazně pozvedl úroveň a prestiž školy. Vždyť Vysoká škola báňská patří k nejrychleji rostoucím školám, vybudovala několik fakult, moderní sportoviště či nejnověji překrásnou aulu sloužící nejrůznějším účelům. Jako výrazná osobnost byl za ODS zvolen senátorem. V Senátu se chopil toho, co je mu nejbližší, věda, výzkum, školství. Pracoval na mnoha zákonech, byl aktivním senátorem. Snažil se také o to, aby do Ostravy proudily peníze, které by pomohly rozvoji vědy a výzkumu. I přes vážnou nemoc se profesor Roubíček snažil maximálně plnit své povinnosti a dostát tak svým slibům. Senátora Roubíčka osobně znám, a mohu potvrdit, že jeho heslo "Pokora a úcta k lidem" není jen planým gestem, ale je filosofií senátního kandidáta ODS. Proto si myslím, že by se prof. Ing. Václav Roubíček, CSc. měl opětovně stát senátorem Senátu Parlamentu české republiky.

Nejen náš, Moravskoslezský kraj, ale i jiné kraje nabízí zajímavé a kvalitní kandidáty ODS, často protřelé a osvědčené. Chtěl bych proto vyzvat, neposlouchejte Jiřího Paroubka a nevnímejte tyto volby jako referendum o vládě. Krajské a senátní volby jsou něčím zcela jiným. Volte podle toho, jak jednotliví kandidáti pracovali, jací jsou a co vám mohou nabídnout. A já věřím, že většína kandidátů ODS vám má co nabídnout...

Autor: Josef Myslín | čtvrtek 11.9.2008 7:35 | karma článku: 21,07 | přečteno: 1732x
  • Další články autora

Josef Myslín

Alexandrovci byli skvělí. A ty, pražská kavárno, mi můžeš (víš co)...

Jsme oba poměrně pracovně vytížení. Koncert Akademického sboru písní a tanců Ruské armády A. V. Alexandrova, známého spíše pod názvem Alexandrovci, jsme si ovšem ujít nenechali. A rozhodně nelitujeme. A pražská kavárna nám může...

19.10.2015 v 9:06 | Karma: 39,71 | Přečteno: 2222x | Diskuse| Ostatní

Josef Myslín

Mirko Němcová, jděte už konečně k čertu!

Vysoce nevážená paní Němcová, dlouho jsem váhal, neboť času rozhodně nemám nazbyt, notabene pak k tomu, abych se věnoval někomu, jehož politická kariéra je fakticky u konce a kdo jen zoufale kope kolem sebe v zoufalé snaze vrátit se na výsluní. Nicméně vaše poslední výroky týkající se prezidenta republiky a jeho plánované cesty do Moskvy jaksi způsobilo, že pohár mé trpělivosti přetekl. A já si našel čas potřebný k napsání tohoto otevřeného dopisu.

18.3.2015 v 8:00 | Karma: 48,64 | Přečteno: 39849x | Diskuse| Ostatní

Josef Myslín

O 17. listopadu, pravdě, lásce, svobodě, demokracii a pokrytectví

Pětadvacet let. Čtvrt století. Děti, které se narodily v ten památný den, jsou již dospělé, mají dostudováno, mnozí mají slibně nastartovanou kariéru, jiní třeba neuspěli a jejich život je spíše o paběrkování. Takhle to holt v kapitalismu chodí. Někteří mají krásné rodiny, jiní jsou potřetí rozvedení. I takový je život a na tohle aktuální společenské zřízení moc vliv nemá. Dnes tedy máme státní svátek, všude jsou vyvěšeny naše krásné státní vlajky a mnozí oslavují. Já oslavovat nehodlám. Není co. A než někdo spustí litanie o tom, že jsem komunista, bolševik a obdivovatel Klémy Gottwalda, tak rovnou říkám, že děkuji soukolí dějin, že ukončilo tehdejší režim. A kdybych byl věřící, budu za tohle denně děkovat Bohu. Ale odmítám pokrytecky opomíjet, jak dnes, pětadvacet let po změně režimu, neustále klademe vinu za vše špatné těm minulým a jak se tu plíživě, tu otevřeně vracíme k praktikám, u kterých jsem si bláhově myslel, že spadly do propadliště dějin společně s minulým režimem.

17.11.2014 v 9:00 | Karma: 35,95 | Přečteno: 1922x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Pane prezidente, děkuji Vám...

Vážený pane prezidente Klausi, zbývají poslední hodiny, kdy Vám přináleží toto oslovení. Zítra poprvé po více než dvou desítkách let nebude před vaším jménem oslovení značící vysokou ústavní funkci, ale budeme Vás oslovovat pouze občanským jménem, případně Vaším akademickým titulem profesor, byť jsem přesvědčen, že Vám více bude vyhovovat forma první. Osobně se Vám přiznávám, že mne Váš odchod z politiky mrzí, byť je odchodem řádným, očekávaným a neodvratným. Byť pochopitelně netuším, zda se případně do politiky hodláte vrátit, a to v jakékoliv pozici či funkci, dovoluji si Vám poděkovat za těch více než dvacet let práce pro Českou republiku a její občany.

7.3.2013 v 22:20 | Karma: 33,40 | Přečteno: 2049x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Malé silvestrovské zamyšlení...

Rok se s rokem sešel a je tu opět poslední den v roce. Končí rok 2012 a na jeho místo se pomalu, ale neúprosně dere rok 2013. Na rok 2012 budeme mít různé vzpomínky. Někdo dobré, někdo špatné. Někomu se povedl životní úspěch, někdo byl povýšen, někdo se oženil, někdo se stal otcem či matkou, někdo poznal skvělé přátele. Naopak jiní byli propuštěni, jiní přišli o své nejbližší, jiní poznali, že přátelé jsou přáteli jen v dobré, nikoliv však ve zlém. Takový už je život. Minulost nezměníme, z minulosti se můžeme jen poučit. Žádný rok totiž nemůže být tak dobrý, aby ten další nemohl být lepší. A žádný rok nemůže být tak špatný, aby ten další nemohl být ještě horší. Tak jaký ten nový rok vlastně bude?

31.12.2012 v 12:55 | Karma: 10,96 | Přečteno: 772x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Putin přímo nenařídil zabít Navalného, dospěly k závěru americké tajné služby

27. dubna 2024  16:21

Americké tajné služby dospěly k závěru, že ruský prezident Vladimir Putin pravděpodobně přímo...

Na britského turistu zaútočil v Karibiku žralok. Muže zranil deset metrů od břehu

27. dubna 2024  16:17

Čtyřiašedesátiletý britský turista skončil na jednotce intenzivní péče, když jej u severního...

Kongresmanka z Ukrajiny byla proti pomoci. Zrada, říká její rodné město

27. dubna 2024  15:18

Neochota americké kongresmanky ukrajinského původu Victorie Spartzové hlasovat pro balíček pomoci...

Finský vládní poslanec se opil a vystřelil. Ponese následky, vzkázala šéfka strany

27. dubna 2024  14:23

Finský poslanec z krajně pravicové Strany Finů, která je součástí nynější vlády, se v pátek zapletl...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3276x
Informatik, pravicově orientovaný člověk...