Pane prezidente, děkuji Vám...

7. 03. 2013 22:20:32
Vážený pane prezidente Klausi, zbývají poslední hodiny, kdy Vám přináleží toto oslovení. Zítra poprvé po více než dvou desítkách let nebude před vaším jménem oslovení značící vysokou ústavní funkci, ale budeme Vás oslovovat pouze občanským jménem, případně Vaším akademickým titulem profesor, byť jsem přesvědčen, že Vám více bude vyhovovat forma první. Osobně se Vám přiznávám, že mne Váš odchod z politiky mrzí, byť je odchodem řádným, očekávaným a neodvratným. Byť pochopitelně netuším, zda se případně do politiky hodláte vrátit, a to v jakékoliv pozici či funkci, dovoluji si Vám poděkovat za těch více než dvacet let práce pro Českou republiku a její občany.

Děkuji Vám za to, že jste byl jedním z hlavních tvůrců transformace socialistické ekonomiky ve víceméně standardní tržní ekonomiku. Nelze být nekritickým obdivovatelem té doby a je nutno přiznat, že ne vše se povedlo. Ale opravdu si někdo mohl myslet, že přesuny bilionových majetků lze uskutečnit bez excesů? Přes veškeré problémy jsme transformaci zvládli jednoznačně nejlépe ze všech postkomunistických zemí. Při této transformaci jste musel bojovat s těmi, kteří volili různé socialismy s lidskou tváří, různé občanské společnosti ovládané nevolenými aktivisty. Děkuji Vám za to, že jste v tomto boji nepolevil, i když představitelé pravdy, lásky, třetích cest a nepolitické politiky Vám to dali pořádně sežrat. A stále se snaží Vás při jakékoliv příležitosti urážet a dehonestovat.

Děkuji Vám za neohrožené hájení českých národních zájmů, za hájení pozice České republiky jako suverénního státu v rámci různých nadnárodních paktů, v čele s byrokratickým socialistickým molochem zvaným Evropská unie. Jistě nebylo snadné stát proti hordám socialistů navyklých žít z eráru, proti davům nevolených úředníků bojících se o svá koryta založená na šikaně, buzeraci a omezování občanů ČR i dalších zemí a proti dalším skupinám fanaticky velebícím ztrátu suverenity naší země. Je pak značně komické, když o zradě (jakékoliv, ať již s přídomkem vele- či vlasti-) hovoří lidé, kteří svou politickou kariéru založili na spolčení se s cizí mocí proti suverenitě vlastní země. Snad historie bude spravedlivá v hodnocení toho, jak kdo pro svou zemi pracoval.

Děkuji Vám také za statečný boj proti devastaci společnosti různými ideovými směry, které Vy jste svým svérázným žargonem nazýval -ismy. Ať už se jedná o humanrightismus, environmentalismus či například homosexualismus. Děkuji za to, že jsme po dlouhá léta měli spojence proti indotrinaci české společnosti těmito pomatenými fanatickými ideologiemi. Mnozí z těch, kteří Vám nemilosrdně bombardovali útoky a urážkami, dnes musí se zděšením sledovat, jak mnohé Vaše ideje jsou v těchto dnech dokazovány jasnými čísly - zejména pak v oblasti takzvané ekologie, ve skutečnosti pak nejbrutálnějšího útoku na životní výdobytky moderní civilizace.

Děkuji Vám také za výbornou reprezentaci naší země. Člověk může být hrdý na to, že jeho zemi zastupuje státník. Státník s jasnými názory. To, že nejsou mainstreamové, pak vnímám jako výhodu, jako ukázku osobnosti. Státník s vybraným vystupováním, oblékáním a způsoby. Státník, který nikdy neváhal hájit zájmy ČR a jejích občanů a firem tam, kde oficiální instituce k tomu určené svou povinnost vykonávat odmítly. Nelze nevzpomenout ani zahraniční cesty, jejichž výsledkem byly kontrakty pro české firmy a práce pro české občany.

Ne, nejsem a nikdy nebudu Vaším fanatickým obdivovatelem. Mám za to, že člověk má být především sám sebou a že si nemá stavět modly, ke kterým se bude klanět. Stejně tak si nemyslím, že vše, co jste udělal, bylo správné. Například novoroční amnestii považuji za nepříliš šťastnou, mám-li se vyjádřit eufemisticky. Najdou se také další kroky, se kterými nesouhlasím. Někdy více, někdy méně. Ale taková je politika a je její podstatou právě to, že někdy v ní názorovně souzníme, jindy nikoliv. V žádné oblasti, ve které s Vámi nesouhlasím, však neshledávám sebemenší náznak rozvratu demokratického řádu, ze kterého jste viněn. Období Vašeho prezidentování jako celek vnímám jednoznačně kladně. To, že nejvíce oslavují Váš odchod havlisté a eurohujeři, pak budiž praktickým důkazem tohoto tvrzení.

Ještě jednou mi tedy dovolte, abych Vám poděkoval a popřál Vám hodně štěstí, zdraví a dobré pohody ve Vašem dalším životě...

S úctou

Josef Myslín

Autor: Josef Myslín | čtvrtek 7.3.2013 22:20 | karma článku: 33.40 | přečteno: 2049x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 22.43 | Přečteno: 298 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 20.96 | Přečteno: 797 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.68 | Přečteno: 415 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.99 | Přečteno: 253 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 673 | Diskuse
Počet článků 88 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3276
Informatik, pravicově orientovaný člověk...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...