Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mým odborům

Vážení a milí odboráři, do naší vlasti přišlo jaro a s ním přichází i vaše tradiční protestní akce. Váš velký den přijde již zítra. Již jediný den vás dělí od toužebně očekávaného výletu do hlavního města Prahy. Jdete oprávněně protestovat proti opravdu špatné vládě. Ale mnozí vás nemají rádi a povídají o vás takové nepěkné věci, že jsem se rozhodl, že se vás veřejně zastanu. Zasloužíte si to, bojujete za nás, za obyčejné lidi, za lidi práce.

Tak předně. Vůbec není pravdou, že si vlastně jdete udělat výlet do Prahy. Jdete bojovat za práva lidu, jdete to natřít prohnilé vládě. Ano, vzhledem k brutálním škrtům si mnozí z vás rekreaci už nemohou dovolit a tak logicky uvítají alespoň ten odborářský výlet. Ono je to mnohdy tak drastické, že se nejchudší z vás museli vzdát i oblíbené cigaretky, hospůdky či zájezdu s CK Beck Reisen, na kterém jste obohatili domácnost o pár levných doplňků. Vzali vám všechno, tak si alespoň užijte ten jeden den, který patří jenom vám. A buržousti ať si ponechají žvásty o nákupech. Ano, budete obíhat všechny pražské markety, ale to jen proto, abyste za poslední koruny, které vám zbyly v kapse z almužny zvané mzda, dovezli dětem něco k jídlu.

Rozhodně není pravda, že jste sobci, kteří myslí jenom na sebe. Naopak, neznám ukázkovější příklad altruismu. Jen uvažte – pokud by se vám povedlo „sestřelit“ vládu a vyvolat předčasné volby, na vaše vůdce čeká nejméně poslanecký mandát. A co vy? Vy dál budete chodit do své Kolbenky, vy dál budete počítat každou korunu. Vy vůbec nebojujete za sebe, ale za své milované vůdce, a jediné, co si za svou práci v jejich prospěch odnesete, bude levný párek a levné pivo, mnohdy ani to ne. Tedy to musím uznat, že ani Matka Tereza nečinila takovou oběť ve prospěch bližního svého.

Někdy je vám vyčítáno, že se snažíte hovořit za všechny pracující, ač mnozí s vámi nesouhlasí. To je tak. V každé společnosti se najde skupina třídně neuvědomělých dělníků, kteří jsou ochotni kolaborovat s buržoazií. Na jejich názory prostě nesmíte hledět. Oni sami vám jednou poděkují, že jste pro ně a pro jejich děti vybudovali spravedlivý řád. No a pak jsou zde otevření zastánci buržoazie. No a s těmi se, po letech zkušeností a vědeckého výzkumu, dokážeme vyrovnat tak nějak po soudružsku, nemyslíte?

Další výrazná námitka se často týká toho, že svou demonstrací blokujete město. No a? Nepatří tato země náhodou pracujícím? Patří, takže si klidně můžete zablokovat nejen centrum města, ale město celé. A stejně – kdo v sobotu musí někam courat? Slušný podnikatel dá zaměstnanci volno a neslušnému je třeba ukázat, zač je toho loket. Takový zaměstnanec neslušného kapitalisty se přece logicky rád připojí k vám a bude demonstrovat za svá práva. Takže z toho vyplývá, že jediný, kdo má zájem v sobotu trajdat po městě, je zhovadilý kapitalista, který potřebuje zvýšit svůj firemní profit, jak to před lety trefně popsal vůdce obyčejného lidu soudruh Jiří Paroubek.

Podtrženo a sečteno, vaše zítřejší demonstrace je více než nutná. A nenechte se zastrašit, plán soudruhů Zavadila, Popelky, Dufka a dalších je nutno do puntíku naplnit. Není jiná cesta k světlým zítřkům, k budoucnosti, kde dnes již znamená zítra. Plné krámy, práce pro každého, bydlení pro všechny a sociální jistoty, které vám nikdo nebude brát, to jistě stojí za trošku nepohodlí při postávání na Václaváku. Jen bych rád poprosil… prosím, snažně prosím, nebyla by opravdu nějaká možnost, jak mě z toho vašeho vysněného socialismu vyškrtnout a nechat mě dál trpět v zločinném kapitalismu?

Autor: Josef Myslín | pátek 20.4.2012 14:20 | karma článku: 33,84 | přečteno: 1826x
  • Další články autora

Josef Myslín

Alexandrovci byli skvělí. A ty, pražská kavárno, mi můžeš (víš co)...

Jsme oba poměrně pracovně vytížení. Koncert Akademického sboru písní a tanců Ruské armády A. V. Alexandrova, známého spíše pod názvem Alexandrovci, jsme si ovšem ujít nenechali. A rozhodně nelitujeme. A pražská kavárna nám může...

19.10.2015 v 9:06 | Karma: 39,71 | Přečteno: 2222x | Diskuse| Ostatní

Josef Myslín

Mirko Němcová, jděte už konečně k čertu!

Vysoce nevážená paní Němcová, dlouho jsem váhal, neboť času rozhodně nemám nazbyt, notabene pak k tomu, abych se věnoval někomu, jehož politická kariéra je fakticky u konce a kdo jen zoufale kope kolem sebe v zoufalé snaze vrátit se na výsluní. Nicméně vaše poslední výroky týkající se prezidenta republiky a jeho plánované cesty do Moskvy jaksi způsobilo, že pohár mé trpělivosti přetekl. A já si našel čas potřebný k napsání tohoto otevřeného dopisu.

18.3.2015 v 8:00 | Karma: 48,64 | Přečteno: 39849x | Diskuse| Ostatní

Josef Myslín

O 17. listopadu, pravdě, lásce, svobodě, demokracii a pokrytectví

Pětadvacet let. Čtvrt století. Děti, které se narodily v ten památný den, jsou již dospělé, mají dostudováno, mnozí mají slibně nastartovanou kariéru, jiní třeba neuspěli a jejich život je spíše o paběrkování. Takhle to holt v kapitalismu chodí. Někteří mají krásné rodiny, jiní jsou potřetí rozvedení. I takový je život a na tohle aktuální společenské zřízení moc vliv nemá. Dnes tedy máme státní svátek, všude jsou vyvěšeny naše krásné státní vlajky a mnozí oslavují. Já oslavovat nehodlám. Není co. A než někdo spustí litanie o tom, že jsem komunista, bolševik a obdivovatel Klémy Gottwalda, tak rovnou říkám, že děkuji soukolí dějin, že ukončilo tehdejší režim. A kdybych byl věřící, budu za tohle denně děkovat Bohu. Ale odmítám pokrytecky opomíjet, jak dnes, pětadvacet let po změně režimu, neustále klademe vinu za vše špatné těm minulým a jak se tu plíživě, tu otevřeně vracíme k praktikám, u kterých jsem si bláhově myslel, že spadly do propadliště dějin společně s minulým režimem.

17.11.2014 v 9:00 | Karma: 35,95 | Přečteno: 1922x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Pane prezidente, děkuji Vám...

Vážený pane prezidente Klausi, zbývají poslední hodiny, kdy Vám přináleží toto oslovení. Zítra poprvé po více než dvou desítkách let nebude před vaším jménem oslovení značící vysokou ústavní funkci, ale budeme Vás oslovovat pouze občanským jménem, případně Vaším akademickým titulem profesor, byť jsem přesvědčen, že Vám více bude vyhovovat forma první. Osobně se Vám přiznávám, že mne Váš odchod z politiky mrzí, byť je odchodem řádným, očekávaným a neodvratným. Byť pochopitelně netuším, zda se případně do politiky hodláte vrátit, a to v jakékoliv pozici či funkci, dovoluji si Vám poděkovat za těch více než dvacet let práce pro Českou republiku a její občany.

7.3.2013 v 22:20 | Karma: 33,40 | Přečteno: 2049x | Diskuse| Politika

Josef Myslín

Malé silvestrovské zamyšlení...

Rok se s rokem sešel a je tu opět poslední den v roce. Končí rok 2012 a na jeho místo se pomalu, ale neúprosně dere rok 2013. Na rok 2012 budeme mít různé vzpomínky. Někdo dobré, někdo špatné. Někomu se povedl životní úspěch, někdo byl povýšen, někdo se oženil, někdo se stal otcem či matkou, někdo poznal skvělé přátele. Naopak jiní byli propuštěni, jiní přišli o své nejbližší, jiní poznali, že přátelé jsou přáteli jen v dobré, nikoliv však ve zlém. Takový už je život. Minulost nezměníme, z minulosti se můžeme jen poučit. Žádný rok totiž nemůže být tak dobrý, aby ten další nemohl být lepší. A žádný rok nemůže být tak špatný, aby ten další nemohl být ještě horší. Tak jaký ten nový rok vlastně bude?

31.12.2012 v 12:55 | Karma: 10,96 | Přečteno: 772x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

VIDEO: Kdo nejlíp vříská? Soutěž v imitaci racků vyhrál malý chlapec

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3276x
Informatik, pravicově orientovaný člověk...